Afbeelding
Foto: pexels

Zo koop je de beste gourmetstellen voor kerst!

Algemeen

LEEUWARDEN - Nu het al november is en Sinterklaas al het land binnen is gekomen, zijn we al langzaam plannen maken voor de kerst. Een geliefde activiteit voor veel mensen om te doen tijdens deze feestdagen is natuurlijk gourmetten. Niets is heerlijker dan je eigen hapjes klaarmaken aan tafel en tussendoor gezellig kletsen. 

Komen jouw familie en vrienden bij jou eten en wil je dus bijvoorbeeld ook een gourmetstel voor 12 personen kopen? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we hoe je de beste gourmetstellen voor kerst uitkiest!

Grootte gourmetstel

Allereerst is het wel handig om te bedenken hoe groot het gourmetstel moet zijn. Meestal doe je een avondje gourmetten met meerdere personen, dus is een groot gourmetstel wel zo handig. Bijvoorbeeld hier kun je een gourmetstel voor 10 personen vinden. Deze kun je dan gebruiken voor als vrienden en familie langskomen, maar ook als je alleen met je gezin bestaande uit 4 personen gaat gourmetten. Twijfel je dus of je voor een groter of kleiner gourmetstel moet gaan, dan kun je voor de zekerheid maar beter voor de grotere variant kiezen. Zo weet je zeker dat er altijd ruimte is voor die ene extra persoon die erbij komt!

Vorm gourmetstel

Naast de grootte maakt de vorm van het gourmetstel ook uit. Heb je namelijk een kleinere eettafel, dan is een rond gourmetstel vaak beter. Dit is namelijk compacter dan een rechthoekig exemplaar. Heb je een grote eettafel en veel ruimte, dan is een rechthoekig gourmetstel weer handig. Een gourmetstel voor 8 personen bestellen kan dan ook in zowel ronde als rechthoekige vorm!

Kan een gourmetstel in de vaatwasser?

Een ander aspect waar je op kunt letten bij de aankoop van een gourmetstel is de vraag of het makkelijk schoon te maken is en in de vaatwasser kan. Sommige gourmetstellen hebben bijvoorbeeld een antiaanbaklaag, waardoor restjes eten niet zo snel zullen blijven plakken en het dus sneller schoon te maken is. En soms kan het dus ook nog gewoon de vaatwasser in, waardoor je dus helemaal weinig tijd kwijt bent aan afwassen. Want wees nou eerlijk: niemand heeft na het gourmetten nog zin om uitgebreid te staan schrobben en schoonmaken! 

Functionaliteiten gourmetstel

Het klassieke gourmetstel heeft een simpele grillplaat en een paar pannetjes, maar tegenwoordig zijn er ook moderne versies met handige functies te koop. Het is dus handig om te bedenken wat het beste bij jou past en wat je van plan bent om klaar te maken op een gourmetavondje. 

De standaard gourmetstellen hebben natuurlijk nog steeds pannetjes waar je vlees en groente in kunt bakken, maar soms zit er ook een grill bij waar je het pannetje onder kunt doen. Zo kun je dus bijvoorbeeld makkelijk kaas laten smelten en gratineren of kleine pizza’s maken. Of wat dacht je van een gourmetstel waar je ook mee kunt fonduen en wokken? Daarnaast hebben veel moderne gourmetstellen ook een soort pauze-functie. Deze kun je dan aanzetten als je je pannetjes even niet gebruikt, maar straks wel verder wilt eten.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 11 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 19 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00