Afbeelding

Jonge kinderen: een leuke tijd en kan ook ontzettend druk en vermoeiend zijn!

Gezondheid

DRACHTEN - Jonge kinderen: een leuke tijd en toch het kan ontzettend druk en vermoeiend zijn! Hoe maak je het jezelf gemakkelijker en hou je tijd over voor de echte leuke kanten hieraan? De Thomas Gordon®training -”Effectief communiceren met kinderen”, die je in Drachten kan volgen bij Effect4all, helpt daarbij!   

De kern van de methode van de psycholoog Thomas Gordon is communicatie, op een respectvolle manier. De Gordon®methode maakt duidelijk dat door gebruik te maken van enkele ‘communicatiehandvatten’, je een kind op een positieve manier kan helpen opgroeien. Je kunt het zelfvertrouwen van kinderen versterken, het kind het gevoel geven de moeite waard te zijn. Bijvoorbeeld door op een specifieke manier te luisteren naar het kind. Maar ook door HOE je grenzen aangeeft. In deze training wordt ruimschoots aandacht besteed aan manieren van grenzen stellen. Welke effect heeft de ene manier en welke de andere? 

‘Help je kind op een positieve manier opgroeien’

In de training komen veel onderwerpen aan bod: zoals: hoe kun je duidelijk communiceren, hoe kun je een kind helpen dat ergens mee zit, oefenen met het gebruik van ik-taal en actief luisteren, grenzen stellen en afspraken maken. Er worden ook manieren besproken hoe ruzies worden opgelost, waarbij kinderen en ouders beide tevreden zullen zijn. 

Aan de slag

De ouders en opvoeders gaan met deze methode actief aan de slag. Het is voor elke ouder/ opvoeder die bewust wil opvoeden en een hechte relatie met kinderen wil ontwikkelen. 

Meer informatie

Meer informatie over de training ‘Effectief communiceren met kinderen’ en andere cursussen die Sigrid van Effect4all aanbiedt vind je op de website van Effect4all: www.effect4all.nl .

Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
De app Dag!enDoen! Een uitkomst voor velen Evenement 5 aug, 15:00
Afbeelding
Turfvaartdagen 2022 Evenement 4 aug, 15:00
Afbeelding
5 tips om thuis snel water te besparen Duurzaamheid 4 aug, 10:00
Afbeelding
Bieb organiseert gratis cursus over gezonde leefstijl in makkelijke taal Gezondheid 3 aug, 10:00
Afbeelding
D.R.I. viert veertig jarig bestaan met show in Iduna Evenement 2 aug, 20:00
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit in nieuwe accommodatie Sport 2 aug, 16:00