Afbeelding

Jonge kinderen: een leuke tijd en kan ook ontzettend druk en vermoeiend zijn!

Gezondheid

DRACHTEN - Jonge kinderen: een leuke tijd en toch het kan ontzettend druk en vermoeiend zijn! Hoe maak je het jezelf gemakkelijker en hou je tijd over voor de echte leuke kanten hieraan? De Thomas Gordon®training -”Effectief communiceren met kinderen”, die je in Drachten kan volgen bij Effect4all, helpt daarbij!   

De kern van de methode van de psycholoog Thomas Gordon is communicatie, op een respectvolle manier. De Gordon®methode maakt duidelijk dat door gebruik te maken van enkele ‘communicatiehandvatten’, je een kind op een positieve manier kan helpen opgroeien. Je kunt het zelfvertrouwen van kinderen versterken, het kind het gevoel geven de moeite waard te zijn. Bijvoorbeeld door op een specifieke manier te luisteren naar het kind. Maar ook door HOE je grenzen aangeeft. In deze training wordt ruimschoots aandacht besteed aan manieren van grenzen stellen. Welke effect heeft de ene manier en welke de andere? 

‘Help je kind op een positieve manier opgroeien’

In de training komen veel onderwerpen aan bod: zoals: hoe kun je duidelijk communiceren, hoe kun je een kind helpen dat ergens mee zit, oefenen met het gebruik van ik-taal en actief luisteren, grenzen stellen en afspraken maken. Er worden ook manieren besproken hoe ruzies worden opgelost, waarbij kinderen en ouders beide tevreden zullen zijn. 

Aan de slag

De ouders en opvoeders gaan met deze methode actief aan de slag. Het is voor elke ouder/ opvoeder die bewust wil opvoeden en een hechte relatie met kinderen wil ontwikkelen. 

Meer informatie

Meer informatie over de training ‘Effectief communiceren met kinderen’ en andere cursussen die Sigrid van Effect4all aanbiedt vind je op de website van Effect4all: www.effect4all.nl .

Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00