Afbeelding

Een korf en een bal voor elke basisschool in Drachten

Algemeen Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Een jubileum vier je natuurlijk niet alleen! Daarom wil KV Drachten/van der Wiel ook iets doen voor de gemeenschap. In de komende weken plaatsen ze op elk schoolplein in Smallingerland een korfbalpaal en schenken ze elke basisschool een korfbalbal, zodat de kinderen van onze gemeente met korfbal kunnen kennismaken en meer in beweging komen. De korven worden gefinancierd door de vereniging, met een deel van de opbrengst van De Verloterij, en het Jan Roelof Geertsma Fonds. 

Door de korfbalpalen te plaatsen, wil de vereniging een aantal mooie dingen bereiken. De korven en ballen motiveren jonge kinderen om lekker in beweging te komen en maken het makkelijker én leuker om samen met vriendjes buiten te spelen. Daarnaast hoopt KV Drachten/van der Wiel ook dat de korven helpen om meer kinderen (en ouders) kennis te laten maken met hun sport.  

De korven worden op een feestelijke manier onthuld op de scholen en er wordt op het schoolplein een clinic gegeven door (oud)leerlingen die nu korfballen bij de vereniging. De korven, die hufterproof zijn, worden voorzien van een QR-code met leuke oefeningen en spelletjes die de kinderen zelf kunnen uitvoeren. Scholen, buitenschoolse opvangen en kinderen kunnen dus nog jaren genieten van hun korf.

Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00
Afbeelding
Ben jij het nieuwe baasje van de vrolijke en speelse Rocky? Samenleving 7 dec., 08:00
Afbeelding
GGD Fryslân start met soa-klachtenspreekuur Gezondheid 6 dec., 18:00