Ook vandaag ligt Villa Nova er weer prachtig bij.
Ook vandaag ligt Villa Nova er weer prachtig bij. Foto: Foto's: Jelmer Kamper (RondOm Vandaag)

Villa Nova in Zorgvlied, al zeventig jaar dé plek om tot rust te komen

Recreatie & Ontspanning

ZORGVLIED - Bij de ingang van het Drents-Friese Wold, op de grens tussen het ruimtelijke Friesland en het bosrijke Drenthe en op fietsafstand gelegen van nationale pareltjes als het Doldersummerveld, de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en het Aekingerzand ligt in het groen een prachtig hotel en restaurant verborgen. Hotel Villa Nova in Zorgvlied bestaat dit jaar zeventig jaar en daarom brengt RondOm de Stellingwerven een bezoekje aan het hotel aan de Dorpsstraat 38 om bij te praten met eigenaresse Renate Krans. 

Zeventig jaar geleden, in 1952, zijn het de grootouders van huidige eigenaresse Renate Krans die Villa Nova beginnen. Jan en Geertje Krans-Wierda kopen de Villa aan de overkant van hun café en toveren het om tot een pension. In de loop van de jaren blijft het bedrijf groeien en zich ontwikkelen. Renate is inmiddels de derde generatie van de Krans-familie die aan het roer staan van het mooie hotel en ook haar broer Johan was 15 jaar betrokken bij het hotel. Elke generatie heeft zijn of haar stempel gedrukt op Villa Nova. Wanneer Renate in 2017 volledig eigenaar wordt laat ze bijvoorbeeld alle kamers renoveren. Renate: “Ik wilde dat de inrichting van de kamers pasten bij mijn smaak en bij de huidige wensen en eisen van onze gasten. Villa Nova staat bekend als een modern en toch landelijk hotel. Het belangrijkste is dat mensen zich bij ons thuis voelen.”

Het thuisgevoel

Hotel en restaurant Villa Nova bewijst dat het mogelijk is om je thuis te voelen in een hotel. De smaakvolle, tijdloze inrichting helpt daarbij maar Villa Nova heeft nog een ander ‘geheim’ wapen. Ze hebben namelijk altijd gewerkt als familiebedrijf: “Dat maakt dat hier een erg relaxte sfeer hangt, gasten geven vaak aan dat als ze bij ons inchecken ze zich gelijk thuis voelen.” Voor Renate waren haar ouders Jan en Jennie Krans-Mulder verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen binnen het bedrijf. Hoewel Renate nu de meeste werkzaamheden uitvoert, uiteraard met behulp van een betrokken team medewerkers, zijn ook zij nog dagelijks te vinden in het restaurant of hotel. 

Paarden ook welkom

De omgeving van Zorgvlied is internationaal bekend als de ultieme plek om even helemaal tot rust te komen en is daarom ook een populaire toeristenbestemming. Villa Nova onderscheidt zich door ook mogelijkheden te bieden voor paardenliefhebbers. Renate: “In 2005 lieten we naast het hotel een moderne paardenstal bouwen met alle faciliteiten die ruiters of menners nodig hebben, zoals een paddock, een buitenbak en weilanden. Daarnaast is de omgeving natuurlijk uitermate geschikt voor paardenliefhebbers. Er zijn meerdere ruiterpaden die je dwars door het Drents-Friese Wold laten rijden en vlakbij Villa Nova langs lopen.” Niet alleen de gasten kunnen bij Villa Nova dus rekenen op een heerlijk verblijf, ook hun paarden hebben een prachtig plekje nabij hun ruiters. 

Restaurant en terras

Villa Nova is echter veel meer dan alleen hotel waar je een paar nachten tot jezelf kan komen. Ze hebben namelijk ook een restaurant met een ruim terras. Renate: “Mensen zijn vaak blij verrast als ze het terras ontdekken. Het is een ruim terras in het groen. Er zijn tafels waar je heerlijk kunt genieten van de zon, maar ook plekken waar je lekker in de schaduw kunt zitten. Omdat het terras wat verder van de weg ligt, heb je geen last van passerend verkeer en zit je lekker privé.”
Het terras en het restaurant is de ultieme plek om even op adem te komen na een dag wandelen, fietsen of rijden. Op het menu staan juist die gerechten waar je na een leuke dag écht zin in hebt. Renate: “Dus geen liflafjes, maar kwalitatief goede, stevige maaltijden. Denk bijvoorbeeld aan een schnitzel voor het diner of juist een broodje kroket voor de lunch. Gewoon lekker eten dus.”

Villa Nova bestaat inmiddels al zeventig jaar, maar is in die tijd niet haar identiteit verloren. Het is nog steeds een gezellig familiebedrijf, met prachtige ruimte kamers die voldoen aan alle moderne standaarden, met een ruim scala aan mogelijkheden voor zowel de actieve wandelaars, (mountainbike) fietsers en paardenliefhebbers, als de gast die gewoon even lekker tot rust wil komen. Renate en haar team heet u graag van harte welkom in Villa Nova!

Villa Nova
Dorpsstraat 38, Zorgvlied
0521 387 212
www.villa-nova.nl

Eerst online kennis maken? Villa Nova is ook te vinden op zowel Facebook als Instagram!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen roemloos ten onder in eigen huis tegen Excelsior Sport 9 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
“De promotie is een logisch gevolg van positieve ontwikkelingen in de club" Sport 22 sep., 17:04
Afbeelding
15 verenigingen uit Ooststellingwerf vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Sport 22 sep., 12:00
Afbeelding
11 verenigingen in Weststellingwerf vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00
Afbeelding
Zwaargewonde bij bedrijfsongeval Appelscha Politiek 19 sep., 15:30
Afbeelding
Moluks feest Pasar Maluku in Winkelhart Oosterwolde Evenement 19 sep., 08:00