Bij Baoase van Rust is er ook buiten genoeg plek om even tot jezelf te komen.
Bij Baoase van Rust is er ook buiten genoeg plek om even tot jezelf te komen. Foto: Rob Dijkstra

Kom tot rust bij de nieuwe sauna in Vrouwenparochie

Recreatie & Ontspanning

VROUWENPAROCHIE - Bent u op zoek naar een plek in Friesland om even helemaal tot rust te komen? Dan bent u bij de nieuwe sauna Baoase van Rust in Vrouwenparochie uit het juiste adres. Dankzij de kleinschaligheid, de zoute (zwem)baden, de ruime keuze aan verschillende sauna’s en het aanbod van diverse massages vindt je hier precies wat jij nodig hebt. 

Voor Joan Peerdeman en zijn partner begint het avontuur van Baoase van Rust als ze worden aangesproken door een bevriende ondernemer die net een uniek pand heeft gekocht in Vrouwenparochie. Het stel heeft al jaren ervaring als ondernemers en zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging, dus dat het leegstaande pand in Friesland op hun pad komt, komt hen niet slecht uit. Joan: “We bereikten een leeftijd waarop we dachten; is er niets meer in het leven dan hard werken. We kozen ervoor om een half jaar rustiger aan te doen en een sabbatical te nemen, om te ontdekken wat we nu écht nog willen doen.” 

Een monsterklus

Samen met de bevriende ondernemer bezoekt het stel het pand waar ooit een sauna, een Bed & Breakfast en een massage te vinden was: “Het was gelijk duidelijk dat er al jarenlang geen onderhoud was geweest in de boerderij. Nadat het bedrijf dat hiervoor in het pand huisde failliet was gegaan, is de deur op slot gegaan en is er nooit weer iemand binnen geweest. De zwembaden waren nog vol en zelfs het vet zat nog in de frituurpannen.” 

Ondanks de staat van het gebouw twijfelt het paar niet en laten ze gelijk weten dat ze de renovatie wel onder hun hoede willen nemen: “Ik zei; geef ons een half jaar de tijd en dan kan je het pand weer verkopen.” Ze gingen gelijk aan de slag, want er was veel werk aan de winkel: “We begonnen met het B&B gedeelte. De vloeren, het dak, de bedden, alles is vervangen. Afbreken en opnieuw opbouwen, daaruit bestond de eerste fase van de renovatie.” Ook de technische onderdelen en de leidingen moeten vervangen of gerepareert worden. Het blijkt een monsterklus, maar in dat halve jaar dat ze bezig zijn met de renovatie begint er ook wat te groeien bij Joan: “Nadat het pand voldeed aan alle eisen van de kwaliteitskeuringen wisten we; hier houdt het niet op voor ons. Ik belde de kennis om te laten weten dat het gebouw was verkocht, aan ons!” Joan en zijn partner worden tijdens de verbouwing verliefd op het pand, de omgeving en de mogelijkheden. Ze ontwikkelen een eigen idee voor de zwembaden, de sauna’s, de B&B kamers én de massagesalon: “We hebben heel bewust gekozen voor een klein welness-concept. Het moest iets rustieks hebben; een plek waar je echt helemaal tot je rust kan komen.” De locatie leent zich er uitermate voor, vanaf het dakterras kijk je uit over de wijdheid die Noord Friesland te bieden heeft én, als je geluk hebt, ruik je de zilte lucht van de Waddenzee die nog geen vijf kilometer ten noorden van de Baoase van Rust te vinden is. In de huiskamer kun je genieten van een kleine kaart met verse producten en vind je een bibliotheek waaruit je vrijblijvend een boek kan uitkiezen voor je verblijf in het wellnesscentrum.


De Waddenzee 

De Waddenzee is een inspiratiebron voor Baoase van Rust: “Zout water is ontzettend goed voor de mens,” vertelt Joan. “Als je bij de zee bent geweest, voel je je verkwikt en vol energie. Dat gevoel willen we aan onze gasten meegeven.” Daarom zijn alle baden in Baoase van Rust gevuld met zoutwater, dat rechtstreeks uit de grond wordt gepompt en dus afkomstig is uit de Waddenzee. “Het zoute water is helend voor de huid. Het zorgt ervoor dat wondjes sneller en beter genezen en is daarom ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van huidproblemen als eczeem en psoriasis.” Niet alleen de huid heeft echter baad bij zout water, het hele lichaam profiteert. Het heeft bijvoorbeeld een reinigende werking voor ademhalingsorganen en het werkt ontspannend voor de spieren. 

Naast diverse zoute (zwem)baden zijn er ook verschillende sauna’s te vinden, zoals een Finse sauna, de iets minder hete Caldarium Sauna, een infrarood sauna en een Turks stoombad. Buiten vind je ook nog twee sauna’s en kun je genieten van een op hout gestookte hottub. In de massagesalon kun je tot rust komen met diverse soorten massages. Naast de bekende ontspanningsmassages behoren ook lymfedrainage, kruidenstempels en voetreflexmassages tot de mogelijkheden. Het restaurant is omgebouwd tot knusse huiskamer waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Een professionele kok zorgt voor lekker eten, zodat jij kan uitrusten in één van de knusse hoekjes, de open haard of de stamtafel. Baoase van Rust heeft ook drie B&B kamers voor twee personen, zodat je éxtra lang kan genieten van de mogelijkheden die de sauna of de omgeving te bieden hebben.


Ook zo’n behoefte aan rust? Kom dan zeker een keer langs bij Baoase van Rust en laat u verrassen! 

Ga voor meer informatie naar de website www.baoasevanrust.nl

Afbeelding
!
Afbeelding
Met de auto weg op vakantie? Check voor vertrek je banden! Auto & Stijl 2 uur geleden
Afbeelding
Friese Zweefvliegclub in nood; tijdelijk ‘vliegveld’ gezocht Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea Evenement 6 okt, 10:00
Afbeelding
Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum Cultuur 5 okt, 11:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Let op de ‘kleintjes’ Column 4 okt, 18:00
Afbeelding
“Ik wens iedereen een klein stukje Jitze toe” Persoonlijke verhalen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Jongen ernstig gewond bij incident met houtkachel Wolvega Politie 4 okt, 09:46
Afbeelding
Gezinsuitje in de vakantie Evenement 3 okt, 12:00