zaterdag 24 oktober, 2020 20:11
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
De Groeneweg in Leeuwarden.
De Groeneweg in Leeuwarden. (Foto: Google Maps)

Twee Leeuwarder woningen gesloten vanwege overtreden opiumwet

  Politie

Met het sluiten van twee woningen op 6 oktober heeft de gemeente Leeuwarden nu 25 woningen dit jaar gesloten vanweege overtreden van de opiumwet. Beide woningen zijn voor de duur van 3 maanden gesloten. De woningen staan, voor zover bekend, niet in verband met elkaar.


Groeneweg Leeuwarden
De ene woning van 6 oktober is een woning aan de Groeneweg in Leeuwarden, waar de politie op 16 augustus 2020 een hennepkwekerij heeft aangetroffen. De kwekerij was al geoogst. Ook zijn diverse aan hennepteelt gerelateerde goederen aangetroffen zoals een groeitent, groeimiddelen, koolstoffilters en dergelijke.

Leijester Hegedyk in Alde Leije
Ook is een woning aan de Leijester Hegedyk in Alde Leije gesloten. Hier heeft de politie op 5 augustus 2020 een in werking zijnde hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. Ook zijn diverse aan hennepteelt gerelateerde goederen aangetroffen zoals een voedingscomputer, een temperatuurventilatieregelaar, koolstoffilters enzovoort.

Gevolg van samenwerking politie. germeente en openbaar ministerie
Als een dergelijke hennepkwekerij in een woning wordt aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om die woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is  – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Meer berichten