Afbeelding
Foto: Wikipedia

Pop-up horeca in nieuwe wijk Middelsee

Algemeen

Er komt pop-up (= tijdelijk) horeca en een informatiecentrum in de nieuw te bouwen wijk Middelsee, aan de zuidkant van Leeuwarden. In mei is het eerste woningbouwproject van ontwikkelaar Zwanenburg in de verkoop gegaan. Het is daarbij belangrijk dat geïnteresseerden in het gebied ook hun vragen kunnen stellen op een goede locatie. Daarom opent in september 2020 het informatiecentrum in Middelsee.

Combinatie met horeca pop-up
Op deze locatie komt een combinatie van horeca en het informatiecentrum. Op zaterdagochtend zijn de makelaars aanwezig om informatie te geven over het gebied en de (toekomstige) woningbouwprojecten. In het informatiecentrum is ook informatie te vinden over de buurtschappen van De Zuidlanden.

Voor de horecagelegenheid is een samenwerking aangegaan met Barrevoets, bekend van hun horecagelegenheid in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. Gedurende het seizoen worden er ook verschillende (kleine) evenementen georganiseerd zodat iedereen nog beter kennis kan maken met Middelsee. De locatie is tijdelijk en zal de aankomende paar jaar in gebruik zijn, totdat de wijk verder vorm krijgt en er horecavoorziening(en) op andere locatie(s) komen. De Docks blijft in ontwikkeling, zo kunnen er de komende jaren steeds meer onderdelen toegevoegd worden.

Locatie wordt voorbereid
De locatie komt aan de Redbadwei (voorheen Hendrik Algrawei). Het is opgebouwd uit verschillende units waaraan een groot terras wordt geplaatst. De grondwerkzaamheden zijn klaar en vanaf week 29 worden de units geplaatst. In de eerste weken na de opening zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. De planning hiervan wordt voor die tijd bekend gemaakt.

Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 34 minuten geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 2 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00