Afbeelding

Grafonderhoud J. de Haan: “Iedereen verdient een verzorgd grafmonument”

Zakelijk

LANGEZWAAG - Als vijftienjarige jongen ging Jimmie de Haan, eigenaar van Grafonderhoud J. de Haan, voor het eerst mee met zijn vader Jappie. Hij kwam erachter dat de liefde voor het ambacht van grafonderhoud overdraagbaar is. Inmiddels heeft hij zelf al jaren ervaring opgedaan in grafonderhoud: “Grafonderhoud is voor mij behalve een prachtig ambacht, ook een heel eervol en dankbaar beroep.”

Bij Grafonderhoud J. de Haan kun je terecht voor twee verschillende diensten: Grafonderhoud, renovatie en het jaarlijks onderhouden van een grafmonument. Dit doet hij voor zowel particulieren als beheerders van begraafplaatsen, stichtingen en gemeentes. 

Grafonderhoud en renovatie

Door de jaren heen verweert een grafmonument, door de invloed van weersomstandigheden. Afhankelijk van de steen doen we verschillende werkzaamheden. “Vaak starten we met een grondige reiniging van het grafmonument,” legt Jimmie zijn werk uit: “Daarna vervangen of restaureren we de slechte delen van de steen. Na deze werkzaamheden verven we de letters opnieuw en wordt de steen weer recht gezet.” In combinatie met een onderhoudscontract heeft u geen zorgen meer over het onderhouden van het graf.

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks onderhoud van een grafmonument zorgt ervoor dat het grafmonument behouden blijft voor de toekomst. Veel mensen kunnen of willen zelf niet meer het graf onderhouden, om verschillende redenen. Jimmie: “Ik kan de oplossing bieden door minimaal twee keer per jaar (of vaker in overleg) langs te komen om onderhoud te plegen aan het monument.” Voordat het onderhoudscontract in gaat, kijkt u samen met Jimmie eerst samen naar de conditie van de steen. De steen dient eerst in goede conditie te zijn.

Bent u nieuwsgierig naar grafrenovatie of (jaarlijks) onderhoud? Neem dan contact op met Jimmie via app (06-27654322) of mail (info@grafonderhoudjdehaan.nl). Meer informatie over Jimmie de Haan en grafonderhoud kunt u vinden op www.grafonderhoudjdehaan.nl

Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Jeugdcircus Saranti presenteert nieuwste show Cirko Festo Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Gouden Buur Award 2023: Winnares Sita uit Leeuwarden (Friesland) Samenleving 9 uur geleden
Afbeelding
SC Cambuur verliest van effectief Jong FC Utrecht Sport 10 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
The bagstore.nl nieuwe hoofdsponsor LKV Pallas'08 Sport 22 sep., 08:00
Afbeelding
Vrijwilligersfestival in De Harmonie Algemeen 21 sep., 16:06
Afbeelding
45 verenigingen in Leeuwarden vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00