Afbeelding
Foto: Wopke van der Heide

Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij

Cultuur

FERWERT - Van 11 mei tot 13 juli 2024 exposeren de Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage in de Nieuwe Smederij te Ferwert. Dit belooft een bijzonder gedurfde ontmoeting te worden tussen 2 heel uiteenlopende disciplines en stijlen.

Wopke van der Heide (Britsum, 1945) woont in Hijum en exposeert regelmatig in Friesland. In zijn schilderijen herken je zijn grote passie voor de natuur.Van der Heide werkt meestal met olieverf en een enkele keer met acryl. Hij schildert voornamelijk landschappen, maar ook dieren en bloemen, in prachtige harmonieuze kleuren en heel sfeervol door de helderheid of het soms sterk aanwezige licht/donker contrast. Alhoewel het gaat om schilderijen, komt toch ook de tekenaar in Wopke naar voren. De schilderijen zijn gedetailleerd en verfijnd. Je ziet dat de schilder een groot observatievermogen heeft en zeer geduldig en gedreven te werk gaat.


Marijke Buurlage

Marijke Buurlage (1989) is illustrator en woont in Ternaard. Ze studeerde af aan Academie Minerva Groningen (2009-2013) en werkt sindsdien als illustrator. Ze werkt vooral aan redactionele illustraties voor tijdschriften, kinderboeken, boekomslagen, posters, apps en e-books, maar werkt ook graag aan zelf geïnitieerde zijprojecten. Haar werk is levendig, luchtig, speels en vrouwelijk en haar twee favoriete dingen om te tekenen zijn dieren en botanische elementen.


Marijke Buurlage

De opening van deze duo-expositie zal plaatsvinden op 11 mei om 13:00 bij de Nieuwe Smederij op de Gasthuisstraat 3 te Ferwert. Ze zijn open op donderdagen en de 2e en laatste zaterdag van de maand van 10-17:00. Naast de kunstgalerie is er ook een sfeervolle vintage winkel.

Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 19 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
LIVEBLOG: Zo reageert de wereld op 'onze' Joost Klein Cultuur 23 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair gisteren