Afbeelding

Maritieme Academie Harlingen neemt nieuwe scheepsmotor in gebruik

Algemeen

HARLINGEN - Maritieme Academie Harlingen neemt vandaag een nieuwe scheepsmotor in het motorenlokaal in gebruik. De generatorset is aan het begin van het jaar gedoneerd door Superjacht Seawolf en wordt gebruikt bij de vakken Motorenkennis en Onderhoud van de uitstroomrichtingen VMBO Scheeps- en Jachtbouw en VMBO Rijn-, Binnen- en Kustvaart.

‘We zijn ontzettend blij met deze donatie. Het is een uitbreiding van het huidige aanbod van generatoren’, vertelt directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen. ‘Met deze generatoren leren onze leerlingen in de praktijk hoe ze de verschillende motoren in de machinekamer aan boord van een schip moeten onderhouden en storingen moeten verhelpen.’

Ook de plaatsing van de generatorset is onderdeel geweest van het onderwijs bij de Maritieme Academie Harlingen. ‘Een zeer leerzame opdracht voor de leerlingen uit de bovenbouw. Hoe installeer je een motor? Hoe zorg je voor de juiste aansluitingen en wat is ervoor nodig om een motor aan de praat te krijgen?’, aldus Mintjes.

Over de Seawolf

De Seawolf is omgebouwd tot superjacht.In een vorige carrière heeft het schip dienst gedaan als zeesleper Clyde bij rederij Smit. De Clyde is in 1957 gebouwd door de inmiddels gestopte Nederlandse scheepswerf J & K Smits, onderging een uitgebreide vier jaar durende refit van 1998 tot 2002, waarbij ze voor het eerst werd omgebouwd van een zeesleepboot tot luxe jacht. De Seawolf biedt plaats aan maximaal twaalf gasten in zes passagiershutten, waaronder een luxe master suite, een VIP suite, twee eenpersoonshutten en twee tweepersoonshutten. Aangedreven door twee Smit Man RB666 1.500 pk motoren, heeft ze een topsnelheid van 15 knopen, een kruissnelheid van 12 knopen en een indrukwekkend bereik van 18.000 nm.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 11 uur geleden
Afbeelding
Ook in de winter kun je bij IJssalon Margje24 genieten van heerlijke lekkernijen Zakelijk 17 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Kom 2 december naar 'Het Grote ReSeth Sinterklaasfeest'! Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Ondernemende studenten pitchen hun bedrijfsidee in de finale van het HAF Educatie 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55
Afbeelding
Uber breidt uit naar Leeuwarden Zakelijk 29 nov., 10:13