Afbeelding

De maairobots van Stihl; de beste in zijn soort

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Robotgrasmaaiers; waar ze vroeger nog een rariteit waren, zijn ze nu overal te vinden. Dat merkt ook Nanne Stiemsma van DEM BV uit Leeuwarden. Hij is gespecialiseerd in het merk Stihl, een bekend land- en tuinbouwmachine fabrikant dat ook robotmaaiers maakt. Stiemsma ziet dat steeds meer mensen voor dit merk gaan, vanwege de kwaliteit en de levensduur: “De prijs is misschien wat hoger dan de robotmaaiertjes van de bouwmarkt, maar dat verdien je ruim terug.”

DEM BV, is een bekende naam op het gebied van onderhoudsmachines voor tuin, golf en openbaar groen. Al sinds het eerste uur zijn ze dealer van het Duitse merk Stihl: “Stihl staat voor Duitse degelijkheid,” ligt Stiemsma toe. Hij is enthousiast over het merk: “Ze staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Daarnaast hebben ze een breed en nagenoeg compleet assortiment. Het is nog echt een familiebedrijf, waardoor de communicatie ook op een hele natuurlijke en directe manier verloopt. We zijn echt trots dat wij ons als dealer met dit bedrijf mogen verbinden.” 

Stihl is ook één van de eerste bedrijven die gaat experimenteren met robotmaaiers. Hierdoor hebben ze veel ervaring op kunnen doen. Het resultaat is een complete lijn van kwalitatief sterke robotmaaiers, die vooral ook heel gebruiksvriendelijk zijn. Er is alleen één ding, de prijs valt sommige consumenten nog wel eens tegen: “Als je het vergelijkt met de maaiers die je in de bouwmarkt kan vinden, dan kan ik mij voorstellen dat je als particulier even moet slikken,” geeft Stiemsma toe. “Maar uiteindelijk is goedkoop vooral duurkoop. Dat zit hem voornamelijk in de kwaliteit van de maaier, maar ook in de mogelijkheden. Het maaioppervlakte van Stihl is al snel veel meer en ingewikkelde tuinen zijn geen probleem voor de slimme maaiers.” 

Daarnaast kun je bij een Stihl-dealer als DEM BV rekenen op een uitgebreide service, iets wat in de bouwmarkt nog wel eens te kort schiet. Dat houdt in dat Stiemsma en zijn collega’s alles uit handen nemen van hun klanten: “Dat begint bij een vrijblijvend advies ter plekke, waardoor we een goede inschatting kunnen maken welk model het beste bij de tuin past. Als we tot een akkoord komen, regelen we ook dat de robotmaaier goed geïnstalleerd wordt. Uiteraard plaatsen we de grensdraden machinaal onder de grond en daarbij stellen we voor u een gewenste maaischema op. Door deze werkwijze bent u er zeker van dat de machine altijd werkt en dat er geen storingen plaatsvinden.” 

DEM BV biedt ook onderhoud aan voor de robotgrasmaaiers. Stiemsma raadt aan om de maaier na het seizoen langs te brengen voor een jaarlijks onderhoudsbeurtje: “Dan lezen we hem even uit en geven we de maaier een software-update. Daarnaast reinigen we hem, smeren we de banden en bevestigen een nieuw maaimes. Dan rijdt hij in de volgende zomer weer als een zonnetje.” 

De nieuwste modellen van Stihl zijn uitgerust met de meest moderne apparatuur. Hierdoor zijn ze volledige veilig om te gebruiken, ook in de omgeving van jonge kinderen of huisdieren: “Het beveiligingssysteem is zo geavanceerd dat de maaier precies weet wanneer hij voor iets moet uitwijken.” Daarnaast zijn de meeste robots te volgen met een smartphone: “Waardoor je op afstand het maaischema kan aanpassen.” Als het slecht weer is, rijdt de robotmaaier zichzelf naar het laadstation én dankzij de unieke pincode die alleen de klant en de dealer weet, is de robot ook nog eens beveiligd. 

Benieuwd wat DEM BV voor u en uw tuin kan doen. Neem dan contact op

DEM BV
Jupiterweg 36
8938 AE Leeuwarden
058 288 2455 // 058 288 2455

Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 18 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 21 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid gisteren
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00