Jacinta Ros van WTC Expo
Jacinta Ros van WTC Expo Foto: FotoTekst.nl

Autotestdag 2020 met Jacinta Ros: “Het liefste had ik deze Toyota Yaris gehouden!”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

LEEUWARDEN - Jacinta Ros is een echte duizendpoot en organiseert voor WTC Expo interessante, verbindende en waardevolle evenementen, waaronder de jaarlijks terugkerende Business Contact Dagen Noord. Vandaag test Ros de Toyota Yaris Hybride: “Ik ben heel positief verrast door de Yaris; hij rijdt heerlijk en is superstil door de hybride-functie. Ik kom helemaal tot rust tijdens het rijden.”

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver

Ros geeft eerlijk toe in eerste instantie een beetje te zijn geschrokken van de opvallende rode kleur, maar dat ze, hoe langer ze keek naar de auto, juist die kleur en het design steeds meer begon te waarderen: “Het is een prachtige auto, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Van buiten lijkt het misschien op een compact wagentje, maar van binnen is hij ruim. Vanochtend heb ik mijn zoontje naar school gebracht en ook op de achterbank was genoeg ruimte. De sportstoelen zorgen voor een hele relaxte ervaring.”

Wat Ros ook erg waardeert, is de hybride-functie van de Yaris: “Als de elektrische motor aanslaat is de auto muisstil, heerlijk. Ik mis het geluid van een benzinemotor totaal niet. In mijn eigen auto heb ik snel het gevoel dat alles snel, snel, snel moet. Nu is rijden een verademing, ik kom helemaal tot rust.” Dat de auto zo stil is, vond Ros ook ergens een beetje eng: “Fietsers en voetgangers horen je misschien ook minder goed, dus op plekken waar veel andere weggebruikers zijn, zoals bij het station, heb ik extra voorzichtig gereden.”

Ros daagde de Yaris nog even uit door over de hobbelige straten bij De Centrale te rijden, maar dat deed hij met verve: “De veringen zijn dik in orde.” De automaat was een fijne toevoeging voor Ros, die gewend is net een koppeling te rijden: “De automaat voegde ook weer een beetje rust toe aan het ritje.”

Ros, die normaal door de stad tuft in haar negenjarige Ford Focus, was zo gecharmeerd van de Yaris dat ze hem het liefst had gehouden: “Na negen jaar ben ik ook wel weer toe aan een nieuwe auto en ik ben zo positief verrast door de Toyota Yaris Hybride dat het zeker door mijn hoofd is gespookt om zelf eentje aan te schaffen. Hij rijdt gewoon heel soepel en je zit er lekker in. Echt een auto die bij mij past.”

Gysbert van der Heide, verkoopadviseur Autobedrijf Strikwerda:

Gysbert van der Heide, Verkoopadviseur bij Strikwerda vertelt wat de Toyota zo bijzonder maakt: “Toyota heeft van alle automerken de meeste ervaring in hybride technologie en ontwikkelt de motoren steeds verder door. Ze worden zuiniger, stiller en efficiënter.” Wat er zo bijzonder aan is: je tankt ‘gewoon’ benzine en tijdens het autorijden wint de elektromotor energie terug zodat die met zelf opgewekte elektriciteit de benzinemotor ondersteunt. Hierdoor verbruik je weinig brandstof, slijt de motor nauwelijks én wordt er minder CO2 uitgestoten. Super zuinig én duurzaam dus. ”Toyota loopt sinds 1997 voorop met hybride auto’s en vindt het nu tijd het degelijke imago te verrijken met stijlvolle sportieve attractiviteit.

Strikwerda Toyota
Zuiderkruisweg 6, Leeuwarden
058 727 1100

De nieuwe Toyota Yaris
De nieuwe Toyota Yaris
De nieuwe Toyota Yaris
De nieuwe Toyota Yaris
De nieuwe Toyota Yaris
De nieuwe Toyota Yaris
Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00