Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Samen verder

Column

Nederland heeft gestemd en een duidelijk signaal afgegeven over hoe men denkt over de “oude” politiek. Het moet allemaal anders en dit vertrouwd men niet toe aan de traditionele grote partijen. Dit is duidelijk democratie, het volk heeft gekozen. Wie aan de linkerzijde gestemd heeft, zal moeten erkennen dat hun gedachtengoed niet aanslaat bij de meerderheid van Nederland.

We moeten verder en aangezien geen enkele partij in Nederland ooit een absolute meerderheid zal hebben, zullen we dit samen moeten doen. Ik hoop dan ook van harte dat we op korte termijn kunnen komen tot een daadkrachtige regering die de problemen in ons land gaan aanpakken en waar iedereen blij van wordt. Uitgaande van de meest logische coalitie en de belofte van Wilders dat het landsbelang voorop staat en er over de schaduw van de individuele partijen heen moet worden geregeerd, zal het mogelijk zijn om de sterke punten van iedere partij binnen de coalitie naar voren te schuiven.

Het is niet erg dat we een keer over rechts gaan regeren. Wellicht zal dit juist leiden tot snellere oplossingen. Laten we wel weten dat we de afgelopen 10 jaar door het midden zijn gegaan en er zoveel slechte compromissen zijn afgesproken dat we er als land alleen maar op achteruit zijn gegaan. Het is voor de duidelijkheid veel beter om over de rechterzijde, of als de stemmer er zo over denkt, over de linkerzijde te regeren.

Laten we hopen dat er de komende vier jaar voor alle Nederlanders veel verbeterd en dat we het weer fijn vinden om in ons landje te wonen en te werken. Mocht de beoogde coalitie het de komende jaren niet lukken om de verkiezingsbeloften waar te maken, dan is er een grote kans dat de volgende periode over links gaat. Dat is democratie!

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Michel Tilma en Burgemeester Sybrand van Haersma Buma, 2 maart 2024
Miniature People Leeuwarden route is HEROPEND! Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Tryaters indringende Fanfarepodcast nu te beluisteren Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00