Afbeelding
Foto:

Column Ed van Dijk: Vakantie

Column

Tijdens mijn dagelijkse loopje met huisvriendhond Noor neem ik vaak alle tijd om de wind door mijn spaarzame haren te laten glijden en mijn nog aanwezige hersencellen ‘in zijn vrij te zetten’. Met de zon op mijn door mijn vrouw aanbevolen pet laat ik dan de vele culturele hoogtepunten van het afgelopen seizoen de vaak muzikale revue passeren. 

Voor mij is het voorjaar echt een tijd tussen de vele concerten tijdens het winterseizoen en de zomeractiviteiten veelal in de buitenlucht. Mede daarom een uitgelezen tijd om samen met mijn vrouw en mijn trouwe viervoeter er even tussenuit te gaan. 

Tegen de tijd dat deze column gedrukt en wel bij de diverse locaties ligt rijden wij in ons campertje waarschijnlijk ergens in Europa op zoek naar nieuwe avonturen en frisse uitdagingen. 


Voor ons is de lente een figuurlijk uitgelezen tijd om even het dagelijkse leven te verlaten, nieuwe natuurervaringen op te doen en een poging te wagen om een leven te leiden zonder agenda, afspraken en andere verplichtingen. Maar om eerlijk te zijn ben ik ook weer blij om via de moderne communicatiemiddelen toch een lijntje in stand te houden met de wereld die ik voor een tijdje dacht te verlaten. Bijvoorbeeld ’s morgens in het zonnetje mijn IPad te openen en mijn dagelijkse krantje te lezen. Ik ben waarschijnlijk zo’n mannetje die aan de ene kant de natuur en cultuur omhelst en kan genieten van het vrije leven, maar toch ook heerlijk gebruik maakt van luxe communicatiemiddelen. 

Daarom is vakantie voor mij een mix van nieuwe avonturen; andere landschappen, af en toe een duik in de blauwe zee en via de media de band met mijn dagelijkse bezigheden onderhouden met een blik naar allerlei culturele hoogtepunten van de komende zomer, zoals: de beide grote kunst- en cultuurmarkten op 1 juli op het Zaailand in Leeuwarden en 9 september in het natuur- en cultuurpark Vijversburg in Tytsjerk. Twee heerlijke culturele feesten waar kunst, cultuur, muziek en publiek samenkomen om te genieten van alle creativiteit en elkaar. Meer informatie is te vinden op de site www.artconnectionexpo.nl bij Kunst- en cultuurmarkten.

Voor meer actueel cultureel nieuws kan u ook elke zaterdagmorgen kijken en luisteren naar Omrop Fryslân, Op&Ut, van 9.00 tot 12.00 uur.

Ed van Dijk
Art Connection

Afbeelding
Allereerste Kids-Estafette toont verbondenheid Slachtedorpen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Leeuwarden presenteert positief rekeningresultaat 2023 Politiek 12 uur geleden
Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kamernet: weer hogere huurprijzen, Leeuwarden blijft budgetvriendelijk Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van Hyaluronzuur Algemeen 22 mei, 13:06
Afbeelding
Scoutinggroep Burmania viert jubileumweekend vanwege 95-jarig bestaan Algemeen 22 mei, 12:00
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 21 mei, 17:00