Afbeelding

Ook SC Berlikum te sterk voor ONT

Sport

BERLIKUM - Na de met 0-2 verloren thuiswedstrijd vorige week tegen koploper Rijperkerk, was ook de nummer twee van de ranglijst SC Berlikum ONT (3e) te machtig. Het werd 3-1. ONT speelde een betere wedstrijd dan vorige week tegen Rijperkerk, maar het ontbrak aan uitgespeelde kansen. SC Berlikum strafte fouten van ONT genadeloos af.

Op zich was de wedstrijd SC Berlikum (SCB) - ONT vooraf een merkwaardige wedstrijd. Want voor ONT was elke uitslag goed. Natuurlijk was winst het uitgangspunt om het gat van vijf punten met SCB te verkleinen tot twee. Maar een gelijkspel of winst van SCB zou de tweede periodetitel bij de thuisclub brengen. En dat zou dan voor ONT weer gunstig zijn in het ‘overnemen’ van de periodetitel van de kampioen. Ongeacht of dat Rijperkerk of SCB wordt. Overigens, ONT kan die kampioenskansen nu wel vergeten met tien punten achterstand op Rijperkerk en acht punten minder dan SCB.

Wat een verschil legde ONT aan de dag in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Rijperkerk. Toen kwam ONT er voetballend totaal niet aan te pas en nu was ONT de thuisclub in de eerste helft voetballend de baas. Maar, wel de betere ploeg zijn en niet scoren. Dat was het gegeven. Want ONT was dan wel beter, uitgespeelde kansen waren er niet. Het waren speldenprikjes van Marten Folkersma en Janco van der Veen. SCB moest het hebben van kansjes die hen door ONT werden geschonken. Zo lag de bal opeens voor de voeten van Wessel Brouwer en kreeg SCB topsoorder Thomas Dijkstra een scoringskans dankzij een slordigheid van ONT. In beide gevallen redde ONT doelman Hidde Ament.

In de 25e minuut raakte de wedstrijd op de kop. Uit een vrije trap van Michel Weisser belandde de bal op de paal waarna SCB de bal met een lange trap naar voren transporteerde. De bal werd onderschept door ONT maar daarna ook weer knullig verloren. SCB profiteerde daarvan door Dijkstra in stelling te brengen. En alleen voor Ament faalde Dijkstra niet. Totaal tegen de verhoudingen in stond ONT op achterstand en kon de tocht naar de gelijkmaker beginnen. Maar het werd een zoektocht. Hoewel ONT via de vleugels wel richting het SCB doel trok, waren er geen voorzetten op maat. Daarbij kwam ook dat ook deze wedstrijd ONT’s doelpuntenmaker Weisser constant een verdediger in zijn nek had. In dit geval Timo Tuinenga, de lange verdediger won op punten. Weisser scoorde in de tweede helft nog wel, maar niet uit een normale spelsituatie.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. SCB trainer Wibo de Brouwer had een omzetting gedaan door zijn nummer 10 niet meer te laten doordekken en daarmee was de ruimte voor ONT op het middenveld ook een stuk kleiner. Maar de wedstrijd veranderde vooral toen ONT op 1-1 kwam (benutte strafschop Weisser). SCB vond de handsbal die aanleiding was tot de penalty geen strafschop waard en de pissigheid daarover werd omgezet in meer power. En daar had ONT niet van terug. En toch had de thuisclub weer fouten van ONT nodig om te scoren. In de 68e minuut kon Ament de bal niet goed wegwerken waarna een intikker restte voor Ruben Jellesma. En twee minuten voor tijd schoot Dijkstra raak uit een vrije trap. De ONT ‘muur’ die er stond week uiteen op het niet eens harde schot van Dijkstra, Ament was daarna kansloos. Voor ONT schoot Weisser nog op de lat en dat was het dan wel.

ONT aanvoerder Hielke Knippels verklaarde het verlies zo: “Ik denk dat wij de eerste helft verzaakten onszelf voor het goede spel te belonen. Je krijgt weliswaar ongelukkig de 1-0 tegen maar er was op zich niets aan de hand. De 1-1 voelde als verdienste van ons tot dan toe goede spel. Na de 2-1 stopten we er minder energie in, zakten we verder in en kwam Berlikum zowaar aan voetballen toe. Fouten en niet genoeg scoren maakt dat we met nul punten zijn vertrokken.

Uiteraard en terecht werd de gewonnen tweede periodetitel door SC Berlikum uitbundig gevierd. Voor ONT is het na twee verloren duels wonden likken en proberen de vibe die er was tegen ODV (7-1), Trynwâlden (6-0) en Anjum (0-3) terug te vinden. Dat mag dan zaterdag gebeuren in de uitwedstrijd tegen SC Twijzel. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 23 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur gisteren
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00