Google inzetten voor vindbaarheid op internet
Google inzetten voor vindbaarheid op internet Foto: RondOm Vandaag

Word gevonden Rondom uw regio dankzij Google Adwords

Zakelijk

Met een miljard meer mensen op internet dan zes jaar geleden en twee keer zoveel mensen die smartphones gebruiken hebben online ondernemers de meest behulpzame en nieuwste tools voor hun succesvolle internet marketing campagne nodig. 

Een van deze tools is Google Ads, ook wel Google AdWords genoemd. Wat is Google Adwords en hoe werkt het?

Google Ads is een van de meest gebruikte en een zeer populair online advertentieplatform welke een gerenommeerde advertentiestrategie voor organisaties in verschillende takken en op welke locatie dan ook aanbiedt. Het biedt vele targetingopties, is flexibel in kosten en presenteert u talrijke advertentietypen waarmee uw bedrijf, van lokaal tot nationaal tot internationaal, uw doelgroep publiek kan bereiken en uw advertentiekosten binnen het budget houden.

Het presenteer u een toonaangevend online advertentieplatform en stelt u in staat unieke advertenties te creëren om uw gebruikers te bereiken. Deze advertenties worden uiteindelijk weergegeven op een zoekmachine zoals die van Google of in het Google afbeeldingen en shopping netwerk. Google Ads geeft u tevens toegang tot diverse targeting, campagne en biedopties.

Hoe werkt het?

  1. 1. U creëert in Google Ads een advertentie campagne, advertentiegroep en individuele advertenties

  2. 2. U bepaalt de targeting opties zoals welk zoekwoord, locatie e.d.

  3. 3. U bepaalt uw bod bedrag of hoeveel u bereid bent te betalen voordat iemand op uw advertentie klikt

  4. 4. Google Ads beoordeelt uw advertenties en voorziet deze van een kwaliteitsscore

  5. 5. Zodra uw advertentie geactiveerd wordt (wegens een zoekopdracht in Google op uw zoekwoord) start de advertentieveiling 

  6. 6. Google Ads bepaald de winnaar aan de hand van de kwaliteitsscores en biedingen van iedere advertentie

  7. 7. Ten slotte toont Google degene die op internet zoekt de winnende advertentie welke vervolgens benadert wordt door de zoeker wat kan leiden tot conversie voor u indien u deze winnaar bent.

Google Ads (of Google AdWords) werkt met zoekwoorden maar biedt ook andere targeting opties zoals

  1. 1. Plaats zoals Leeuwarden, Heerenveen of Drachten. 
  2. 2. Gebruikersgedrag
  3. 3. Gebruikers interesses
  4. 4. Demografie

Vrijwel de meeste adverteerders maken gebruik van zoekwoorden als targeting optie. Vergeet niet regelmatig uw zoekwoorden aan te passen indien dat benodigd is. 

Via zoekwoorden onderzoek achterhaalt u welke zoekwoorden voor uw onderneming en doelgroep geschikt zijn. Hulp nodig? Google adwords uitbesteden is tegenwoordig de normaalste zaak van de online wereld. Experts zullen uw online platform naar het volgende niveau tillen waarbij omzetverhoging, vindbaarheid en bekendheid centraal staat.

Lokaal adverteren

Dankzij de optie om de locatie van uw onderneming in bijvoorbeeld Friesland weer te geven kunt u uw doelgroep ertoe aanzetten uw locatie te contacteren of zelfs bezoeken. Indien iemand via Google of Google Maps naar bedrijven in de buurt zoekt, bestaat er de kans dat ze uw lokale zoekadvertentie zien. Lokale zoekadvertenties hebben het voordeel dat uw onderneming zijn telefoonnummer weergegeven wordt. Het creëert links naar de locatiepagina van uw bedrijf waarbij bijvoorbeeld de openingstijden, het adres, mogelijke aanwezige recensies van klanten en foto’s vertoont worden. 

U kunt natuurlijk niet alleen lokale zoekadvertenties hebben, maar ook lokale campagnes!

Alternatief

Een andere methode is CPM. Bij deze methode betaald u aan de hand van het aantal vertoningen. Iedere klik betaald u niets extra’s voor. Via deze methode kunt u zelf posities van bijvoorbeeld uw titels kopen. Deze methode is ideaal indien u aan uw merkimago wilt werken. Een van de nadelen van deze methode is dat iedere vertoning geld kost. Waarbij iedere vertoning niet per se zeggen dat uw advertentie ook echt door uw doelgroep gezien is.

Zoals u reeds gelezen heeft zijn er genoeg mogelijkheden om met uw online onderneming bekendheid en vindbaarheid te organiseren. Het is hierbij aan u hoe groots u dit aan wilt gaan pakken. 

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 10 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 16 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 18 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 20 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00