Het huidige sportcomplex Wiarda van de Friesche Voetbal Club FVC.
Het huidige sportcomplex Wiarda van de Friesche Voetbal Club FVC. Foto: FVC

Voetbalclub FVC gaat niet verhuizen naar Middelsee

Sport

LEEUWARDEN – Vele gesprekken en onderzoeken ten spijt gaat de Leeuwarder voetbalvereniging FVC niet verhuizen van sportpark Wiarda naar een nog te realiseren sportpark in de nieuwe wijk Middelsee aan de zuidkant van Leeuwarden. De leden van FVC hebben dit via een enquete aan haar bestuur laten weten.

Het bestuur van FVC heeft in een brief aan burgemeester en wethouders van Leeuwarden en verantwoordelijk wethouder mevrouw Hilde Tjeerdema laten weten dat zij heeft besloten om het overleg over een verhuizing te beëindigen. 

Via een enquête hebben de leden en vrijwilligers aangegeven dat zij een verhuizing onder de gestelde voorwaarden en condities niet zien zitten en het verder onderzoeken van de mogelijkheden weinig zinvol achten. FVC blijft dus vooralsnog op sportcomplex Wiarda.

Voorwaarden en condities van het nieuw park al paar keer gewijzigd

FVC is al een paar jaar, op uitnodiging, in gesprek met de gemeente over een verhuizing naar een nieuw aan te leggen sportcomplex in de nieuwe wijk Middelsee. In die gespreken zijn de voorwaarden en condities van het complex en de accommodatie meerdere malen gewijzigd en is eind vorig jaar ook de beoogde plaats van het nieuwe sportcomplex gewijzigd naar de uiterste westkant van de wijk de Zuidlanden/ Middelsee, tegen de spoorlijn aan.

Op alle onderdelen vindt de overgrote meerderheid van de leden en vrijwilligers dat een verhuizing onder deze voorwaarden en condities niet in het belang is van FVC.

De voetbalclub bestaat inmiddels meer dan 100 jaar

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. 

Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie voor tachtig procent te laten bestaan uit eigen spelers. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 13 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 19 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 23 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00