Afbeelding
Foto: Gemeente Leeuwarden

Oud-wethouder Sjoerd Feitsma krijgt Penning van Verdienste

Politiek

Bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Leeuwarden heeft Sjoerd Feitsma de onderscheiding ‘Penning van Verdienste’ gekregen. Deze is namens het college van burgemeester en wethouders uitgereikt door burgemeester Sybrand Buma. Sjoerd Feitsma was ruim zes jaar verantwoordelijk voor portefeuilles als financiën en bedrijfsvoering, coördinatie sociaal domein, cultuur en (legacy) LF2018 en inkomen. Hij wordt directeur van Platform ACCT, het arbeidsmarktplatform voor de culturele en creatieve sector.

Sjoerd was tevens eerste loco burgemeester. Voordat hij wethouder werd, was hij vanaf 2006 al politiek actief, eerst als raadslid en later als fractievoorzitter. Naast de vele prestaties die Sjoerd Feitsma uit hoofde van zijn functie heeft geleverd binnen zijn diverse portefeuilles, is zijn persoonlijke inzet als privépersoon vooral uitzonderlijk geweest in het culturele veld, waar zijn netwerk hem niet alleen op handen droeg maar hem ook volgde in zijn ambities.

Zo is mede daardoor de positionering en profilering van Leeuwarden en de culturele spelers sterk verbeterd, zowel landelijk als internationaal. Het veld heeft zichzelf naar een hoger, inclusiever en internationaler plan getild, met behoud/versterking van de Leeuwarder/Friese ziel en talentontwikkeling.

De stijl van Sjoerd Feitsma is dat hij bij de zeer brede lobby niet een podium voor zichzelf maar voor de inhoudelijke betrokkenen heeft gevonden. Het succes van de titel Culturele Hoofdstad van Europa en wat daarmee annex was, is zeker in hoge mate te danken geweest aan zijn persoonlijke aanpak. Dit heeft een stevige voedingsbodem gelegd die naar verwachting nog vele jaren zijn ‘legacy’ zullen zijn. Promotioneel, cultureel en maatschappelijk.

De Penning van Verdienste wordt toegekend aan personen die zich voor de gemeente Leeuwarden op promotioneel, cultureel, wetenschappelijk, economisch of maatschappelijk terrein bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. De onderscheiding bestaat uit een bronzen legpenning met oorkonde.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 9 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 15 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00