Afbeelding
Foto: Fries Museum

Fries Museum vanaf 1 juni weer open

Cultuur

LEEUWARDEN - Goed nieuws: vanaf 1 juni zijn we weer open! Je bent welkom in een veilig, vertrouwd en verantwoord Fries Museum. Daar zetten wij ons van harte voor in – uiteraard op gepaste afstand. Het museum is alleen te bezoeken met een online ticket.

In navolging van het RIVM hanteren we online ticketverkoop met tijdsloten voor een beperkt aantal bezoekers, routeaanduidingen op belangrijke plekken en maximale hygiëne. Rondleidingen, groepsbezoek en arrangementen zijn voorlopig helaas niet mogelijk.

Ben je van plan ons te bezoeken? Dan vragen wij je rekening te houden met het volgende:

Voordat je ons bezoekt
Je kunt het museum alleen bezoeken door vooraf online een ticket te bestellen voor de gewenste datum en starttijd. Dit geldt ook voor museumkaarthouders en Vrienden. Print – als het kan – je ticket(s) uit, zodat we deze makkelijk kunnen scannen bij je aankomst. Kom alleen of samen met mensen uit je eigen huishouden. We hopen dat bezoek met anderen snel weer mogelijk is. Reis zoveel mogelijk met eigen vervoer. En als het kan: laat je jas thuis of in de auto, zodat je de garderobe kunt overslaan. En neem liefst een kleine tas mee, zodat je geen locker nodig hebt.

Tijdens je bezoek
Je bent welkom vanaf het tijdstip op jouw ticket tot 20 minuten na aanvang. In elke ruimte geldt een maximaal aantal bezoekers, dat per ruimte staat aangegeven. Op een aantal plaatsen geldt eenrichtingsverkeer of vragen we je rechts te houden.Het maken van foto’s en video’s is niet toegestaan.Betalen kan alleen met pin of contactloos. Het binnengebied van Café Thús is exclusief voor onze museumbezoekers, natuurlijk volgens de geldende horecamaatregelen. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers en vrijwilligers.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 8 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 14 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 18 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00