zondag 5 april, 2020 21:20
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
De Vintage Mini Brass Band
De Vintage Mini Brass Band

Concert door de Vintage Mini Brass Band op 8 maart in Leeuwarden

  Cultuur

Zondag 8 maart, Doopsgezinde Kerk in Leeuwarden

Voor het vierde jaar op rij verzorgt de Vintage Mini Brass Band binnenkort weer een concert in Leeuwarden. Het concert zal plaatsvinden op zondag 8 maart in de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk. Aanvang 15.00 uur.

De Vintage Mini Brass Band werd in 2017 door een aantal Friese Brass-muzikanten opgericht, met als doel de prachtige, wat oudere brassbandcomposities een nieuw leven in te blazen. Muziekstukken, 'klassiekers', die nu zelden meer uitgevoerd worden, maar een onuitwisbare indruk hebben achter gelaten op met name de liefhebbers van blaasmuziek. Muziek uit de zogenaamde 'Golden Age' van de brassbands. Zo staan op het programma composities van Eric Ball (zijn fameuze Tone Poem Resurgam), Robert Eaves, Sierd de Boer, Carl Robrecht en Tom Powell. De Vintage Mini Brass Band brengt deze schitterende stukken tot klinken in een uitgekiende bezetting van 16 muzikanten, waarbij alle partijen gespeeld worden door solisten.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Dirk Annema.

Vintage Mini Brass Band l Zondag 8 maart 2020 l Doopsgezinde Kerk in Leeuwarden l Aanvang 15 uur l Concert van een uur, zonder pauze l Gratis entree, vrije gift na afloop

Meer berichten