Afbeelding

Leeuwarder Sambaband met Braziliaanse Act op Internationaal podium

Cultuur

LEEUWARDESamba uit Friesland een exportproduct? ''Zeker weten!'' aldus Johannes Dijkstra, voorzitter van Sambaband Almondegas uit Leeuwarden. Op 18 en 19 januari laat Almondegas samen met de Braziliaanse danseressen van Fidelinas Entertainment uit Amsterdam drie keer hun show zien tijdens de Musikparade in Bremen (DE). Elke show zitten de tribunes vol met duizenden toeschouwers.

Sambaband Almondegas bestaat uit 20 slagwerkers. De vriendengroep kent elkaar van het Pasveerkorps in Leeuwarden. Zo ontstond in mei 2010 Almondegas, de eerste sambaband van Friesland. Een sambaband die door zijn opzwepende samba, energie en interactie met het publiek al snel tot een van de toonaangevende sambabands van Nederland is uitgegroeid. Door heel Nederland treedt Almondegas op straat en podia op tijdens (straat)festivals, bedrijfsfeesten en sportevenementen. Almondegas maakt er altijd een spetterende show van; krijg een indruk van de eerste (repetitie) beelden van de act op Youtube:

In de zomer kregen de slagwerkers een belletje uit Duitsland. ''het is altijd leuk om in het buitenland op te treden en we kregen door de omvang van het optreden de mogelijkheid om groots uit te pakken'', aldus Dijkstra. De Leeuwarders zullen in Bremen dan ook optreden met een XL formatie. Dijkstra: ''we hebben onze groep met nog meer Pasveervrienden uitgebreid tot 40 slagwerkers, 5 gigantische vlaggen én als hoogtepunt 12 traditionele Samba-danseressen van dansgroep Fidelinas-Entertainment uit Amsterdam. Met de danseressen hebben we overigens al eerder succesvolle optredens gedraaid, dat smaakte naar meer…''. De oefenmomenten beloven in elk geval een swingend en kleurrijk geheel waarbij ogen en oren tekort schieten!Dijkstra: ''we zijn erg trots op deze act en hopen dat we deze show aan meer publiek in Friesland, Nederland of het buitenland kunnen tonen in de toekomst'. Volg het optreden van Sambaband Almondegas en Fidelinas Entertainment via www.instagram.com/almondegasNL

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 9 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 15 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00