vrijdag 10 juli, 2020 05:03
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Goed(koop) je rijbewijs halen doe je bij Rijlessuc6 in Leeuwarden

  Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Rijles spannend, duur of stressvol? Niet bij Rijlessuc6! Bij deze nieuwe rijschool in Leeuwarden pakken ze het net even wat anders aan. Instructeur Eddie Elzinga zet zich in voor een ontspannen sfeer in de auto, waarbij gelachen wordt maar waar je natuurlijk ook alle fijne kneepjes van het vak leert en straks veilig de weg op kan. Speciaal voor de zomer hebben ze een actie waarbij je, naast de gratis proefles, ook maar heel weinig hoeft te betalen voor de eerste drie lessen. 

Nog niet heel lang geleden was de rijinstructeur van Rijlessuc6 nog militair. Na zijn laatste uitzending in Jordanië besloot hij dat hij niet nog een keer uitgezonden wilde worden en stopte hij met het werk. Hij liet zich omscholen tot rijinstructeur: “Op een gegeven moment was ik met de honden aan het wandelen en viel het kwartje, dit is wat ik wil. Ik vind het leuk om met jonge mensen te werken en het is een afwisselende en zelfstandige baan. Daarnaast denk ik dat ik met die achtergrond ook wat rust en discipline kan overbrengen die nodig zijn in de auto.”

Lessen bij Rijlessuc6 is erg aantrekkelijk voor jonge mensen. Voor de prijs hoef je het sowieso niet te laten. Met 36 euro per les betaal je veel minder dan bij andere rijscholen en met de zomeractie betaal je voor de eerste drie lessen nog minder. Bij Rijlessuc6 doen ze niet aan pakketten: “Dat hebben we kort geprobeerd maar de afgelopen jaren hebben we gezien hoe dat kan aflopen. Als er ooit iets gebeurt en je kan je pakket niet volledig gebruiken dan ligt de verantwoordelijkheid bij de leerlingen en kun je meestal fluiten naar je geld. Dat willen we niet. Daarom betaal je bij Rijlessuc6 altijd achteraf na 4 à 5 lessen, zodat je zeker weet dat je waar voor je geld krijg.”

Nu verdeelt Eddie zijn tijd nog tussen lesgeven in Heerenveen en Leeuwarden, maar binnenkort verwacht hij alleen nog te rijden in de Friese hoofdstad: “Dit is toch mijn stad. Ik ken het op mijn duimpje en voel me hier vertrouwd.” 

Eddie heeft nog ruimte voor nieuwe leerlingen! Meer informatie vind je op: https://rijlessuc6.nl/

Meer berichten