Afbeelding

Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland

Persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN - In de finale staan van een gerenommeerde wedstrijd als Miss Beauty of Friesland is natuurlijk iets om trots op te zijn, maar extra bijzonder als je dat twee jaar op rij weet te bereiken. Voor de 20-jarige Chantal Jager uit Leeuwarden is die droom werkelijkheid geworden. Ze grijpt de kans dan ook met beide handen aan. Het jonge model geniet van alles wat er op haar afkomt; iets wat bij haar vorige deelname gevoelsmatig 180 graden anders was. Chantal vertelt over wat deze tweede kans voor haar betekent.

“Ik ben ontzettend blij met deze tweede kans”, begint Chantal enthousiast. “Vorig jaar besloot ik mij op te geven, maar voelde ik me eigenlijk heel onzeker. Ik had op dat moment veel stress en dat zag je ook terug in de foto’s. Ik was gewoon echt niet mezelf. Als ik dit jaar mijn foto’s bekijk en merk hoe ik in het traject sta, dan voel ik me veel positiever. Ik merk echt een groei ten opzichte van het afgelopen jaar; ik voel me zelfverzekerder en durf volledig mezelf te zijn. Ik geniet er nu veel meer van. Dat alleen al voelt als een grote overwinning.”

Onzekerheid overwinnen

Het enthousiasme ontgaat ook de jury en familie van Chantal niet. De tweede deelname blijkt een schot in de roos. “Mijn ouders zien ook dat ik er nu tien keer zoveel aan doe en dat ik er veel beter in sta”, legt Chantal uit. “Vooral als het gaat om dingen delen op Social Media. Ik was eerst heel bang voor wat mensen van me zouden vinden en direct een mening klaar zouden hebben, maar je moet jezelf juist durven laten zien als je meedoet aan deze wedstrijd. Ik ben er trots op dat ik die onzekerheid heb overwonnen.” 


Veelzijdige capaciteiten 

Chantal heeft haarzelf inmiddels dus weer helemaal teruggevonden. Daar waar ze vorig jaar veel naar anderen keek, blijft ze deze keer dicht bij zichzelf. Dat vormt misschien wel haar grootste kracht. Ze is sportief (voetbalt bij Leeuwarder Zwaluwen en gaat naar de sportschool) en houdt ervan om anderen te helpen. Dat Chantal een seizoenkaart heeft bij SC Cambuur, werkt in de beveiliging en bij de Padel & Tennis Fabriek, mag dan ook geen toeval heten. De veelzijdige Friezin heeft bovendien plannen om een eigen nagelsalon op te zetten (@cj.nailsleeuwarden). Al die capaciteiten wil Chantal benutten tijdens de finale van Miss Beauty of Friesland op 30 maart. “Ik wil nu natuurlijk ook graag winnen, daarvoor doe ik mee. Als ik een wedstrijd verlies met voetbal, dan is bij wijze van mijn hele dag verpest. Ik wil nu doorpakken”, zegt ze vastberaden. 

Chantal is tegen illegale ontbossing

En doorpakken doet Chantal; ze post regelmatig updates op Social Media, wordt benaderd voor fotoshoots, oefent op de catwalk en draagt haar zogenoemde ‘advocacy’ (belangenbehartiging) uit. Bij de Miss Beauty-wedstrijden draait het namelijk niet alleen om het uiterlijk en hoe je kunt poseren, maar om het totaalplaatje. Oftewel; een vrouw die zowel van binnen- als van buiten straalt. “De verkiezing draait echt om persoonlijke ontwikkeling en je moet als Miss ook ergens voor staan”, licht Chantal toe. “Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor ontbossing, want dat vind ik heel interessant. Ontbossing heeft heel veel impact op de aarde; het klimaat verandert erdoor en dat heeft weer invloed op ons en de dieren. Hier vertel ik over tijdens de finale.” 


Geld ophalen voor LINDA.foundation

Om geld in te zamelen voor het goede doel (en haarzelf eveneens te ontwikkelen), onderneemt Chantal allerlei uitdagende activiteiten. Zo is ze bij een basisschool langs geweest om een presentatie te geven voor twee klassen over wat de Miss Beauty-verkiezing precies inhoudt en heeft ze samen met een vriendin cupcakes verkocht in de stad. “Verder heb ik nog twee bingo’s georganiseerd en stond ik op het podium voor twee mega grote groepen. Hier heb ik ontzettend veel geld mee opgehaald voor de LINDA.foundation, het goede doel waar Miss Beauty zich jaarlijks voor inzet. De LINDA.foundation zet zich in voor gezinnen in Nederland die het financieel zwaar hebben en wel wat hulp kunnen gebruiken.”


Foto: Photofab

Help Chantal! 

De voorbereidingen voor de finale van Miss Beauty of Friesland zijn dus in volle gang. Wil jij Chantal een handje helpen? Dat kan! Of het nu gaat om een donatie voor de LINDA.foundation (zie QR-code hieronder) of dat je Chantal wil helpen met een stem voor de finale; het is beide mogelijk. Om je stem uit te brengen op Chantal, volg dan gauw deze link: www.missbeautynetherlands.com/winkel. Een stem kost in totaal 1,25,- euro. Let op: doneren en stemmen kan uiterlijk tot 30 maart.


Heel veel succes Chantal! 

Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 28 minuten geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 16 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 22 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00