Afbeelding
Foto: LRV Wetterwille

Kom op 23 maart naar de Open Dag van de Leeuwarder Roeivereniging!

Sport

LEEUWARDEN - Ben jij op zoek naar een leuke sport in combinatie met ontspanning? Misschien is de roeisport wel iets voor jou! Friesland heeft namelijk een aantal prachtige natuurgebieden waar je doorheen kunt roeien. Bovendien is roeien goed voor zowel lichaam- als geest. Leeuwarder Roeivereniging Wetterwille neemt je graag mee op avontuur en organiseert op 23 maart een Open Dag om kennis te maken met de roeisport. Susan van der Laan vertelt er over. 

“Roeien is een hele fijne, best technische sport”, begint Susan enthousiast. “Ik ben zelf ooit gaan roeien toen ik een jaar of 17, 18 was. Ik was meteen gegrepen; je bent in de natuur en ook nog eens sportief bezig. Je gebruikt veel soorten spieren, zoals je rug, buik benen en armen. Als ik geroeid heb, voel ik me de rest van de dag helemaal fit.”

Volgens Susan is de sport dus zowel fysiek- als mentaal enorm goed voor je. Een mooie bonus is de prachtige natuur die Friesland te bieden heeft. “Ik vind dat we het mooiste roeiwater van Nederland hebben. Denk bijvoorbeeld aan roeien richting Wergea, Dokkum of gezellig een rondje stad (Leeuwarden). Afhankelijk van de wind, kies je een richting waar je een beetje in de luwte roeit. Roeiers zien er altijd lekker gezond uit, omdat ze zoveel buiten zijn.”

LRV Wetterwille kent op dit moment meer dan 200 leden, waaronder jeugd, studenten, een middengroep en oudere groep. Roeien is dus voor iedere leeftijd geschikt! “Bovendien kun je zelf kiezen of je alleen wilt roeien, samen of in groepsverband. Bij het aangaan van een lidmaatschap, krijg je van ons 1 à 2 keer per week gratis instructie gedurende een aantal maanden. Hierin word je begeleid, totdat je zelfstandig kunt roeien.”

Ben jij nieuwsgierig? Kom dan naar de Open Dag op 23 maart! “Op deze dag laten we mensen kennis maken met de basisaspecten van de sport. Kijk vooral even op onze website voor meer informatie.”

Leeuwarder Roeivereniging Wetterwille
Avondsterweg 13
8938AK Leeuwarden
www.lrvwetterwille.nl

Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 4 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 22 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00