Amin Sarr maakte zondagmiddag twee doelpunten tegen FC Groningen.
Amin Sarr maakte zondagmiddag twee doelpunten tegen FC Groningen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen wint overtuigend van FC Groningen

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen won afgelopen zondag overtuigend van FC Groningen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-1 voor de Feansters. De doelpunten kwamen op naam van Amin Sarr (2x) en Pelle van Amersfoort. Heerenveen stijgt daarmee naar een keurige zevende plek op de ranglijst. Lees hieronder nog eens de hoogtepunten terug.

Heerenveen startte bijzonder sterk aan de wedstrijd. Nadat doelman Noppert in de eerste minuten de spits al eens uitkapte, lanceerde hij in de vijfde minuut Amin Sarr de diepte in. Sarr omspeelde met een handige beweging de keeper en zette het Abe Lenstra Stadion op zijn kop (1-0).

Daarna lieten de Feansters de teugels wat vieren en kwam Groningen beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop wist Krüger vlak voor rust de bal langs Noppert te krijgen (1-1).

Ook na rust was FC Groningen gevaarlijk. Uit een hard schot van Suslov wist Noppert met een prachtige zweefduik de 1-2 te voorkomen.

Uiteindelijk wist Heerenveen de wedstrijd in de slotfase de wedstrijd in het slot te gooien. Uit een hoekschop wist Pelle van Amersfoort de 2-1 tegen de touwen te koppen.

Kort daarna stoomde Köhlert op en leverde een prachtige pass op richting Amin Sarr. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en schoot direct de beslissende 3-1 tegen de touwen.

Daarmee stijgt sc Heerenveen naar de zevende plaats in de Eredivisie.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 13 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00