Haye en Halilovic van sc Heerenveen balen na de nederlaag.
Haye en Halilovic van sc Heerenveen balen na de nederlaag. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen verliest met minimaal verschil van PSV

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor zondag met klein verschil van PSV. In het Abe Lenstra Stadion besliste Cody Gakpo een kwartier voor tijd de wedstrijd. De overwinning was terecht, maar doelman Andries Noppert onderscheidde zich met een aantal prima reddingen, waardoor een resultaat dichtbij was voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen. 

De Feansters schoten uit de startblokken, met direct een levensgrote kans voor Amin Sarr. De spits van Heerenveen werd niet aangepakt en kon door de as opstomen richting doelman Benitez. Uiteindelijk kon de verdediging van PSV net op tijd ingrijpen middels een sliding. 

Daarna was het de beurt aan PSV. Eerst was het Sangare die met een schot de lat raakte en vervolgens was spits Yorbe Vertessen dichtbij. Zijn stift werd gepakt door de snel uitkomende doelman Noppert. 

Na rust was invaller El Ghazi met een schitterende vrije trap dichtbij de openingstreffer, maar Noppert voorkwam deze met een zweefduik. Zo leek de wedstrijd op een brilstand af te stevenen.

Een kwartier voor tijd had linksbuiten Cody Gakpo echter een briljante ingeving. Hij zette een 1-2 combinatie op met zijn sterke lichaam en schoot de bal onberispelijk laag en hard in de rechterhoek. Doelman Noppert kon deze bal helaas ook niet meer keren.

Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende, maar kleine overwinning voor PSV. Op zaterdag gaat Heerenveen op bezoek bij Go Ahead Eagles, een weerzien voor trainer Kees van Wonderen. 

Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 22 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 dec., 10:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00