Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Hoe ga jij Koningsdag vieren? Foto: Getty Images/iStockphoto

Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen

Algemeen

HEERENVEEN - 27 april is het weer Koningsdag. Ook in Heerenveen pakken ze het dit jaar weer groots aan. Voor iedereen is er wat te beleven, van vrijmarkten tot aan live muziek.

Op vrijdag 26 april begint het feest al met Koningsnacht in Heerenveen, waar de Oude Koemarkt vanaf acht uur ‘s avonds tot leven komt met de energieke klanken van de liveband Seven Days Music. De stad bruist terwijl de straten gevuld worden met sfeer. De avond belooft een goede start te worden voor het feestelijke weekend dat voor ons ligt. 

Op zaterdag 27 april ontwaakt het feest in Heerenveen in alle vroegte voor een van de meest geliefde traditie die er al jaren is in Heerenveen: De vrijmarkt. Vanaf zes uur in de ochtend verzamelen enthousiaste koopjesjagers en verkopers zich in het centrum dicht in de buurt van de Oude Koemarkt. Dit is echt een paradijs voor liefhebbers van tweedehands juwelen en schatten, waar je kunt snuffelen tussen de kraampjes of waar je natuurlijk zelf je spullen kunt verkopen. Terwijl de zon langzaam opkomt komt Heerenveen tot leven, gezelligheid staat voorop.

Voor degenen die liever winkelen, openen verschillende winkels in Heerenveen hun deuren om de feestelijke stemming van Koningsdag ook te vieren. Hier kun je rondstruinen, op zoek naar speciale aanbiedingen of gewoon genieten van het bruisende leven terwijl de festiviteiten om je heen in volle gang zijn. Vanaf één uur barst het muzikale spektakel opnieuw los met het optreden van de getalenteerde band Fedde Schurer. Met hun aanstekelijke melodieën en opzwepende beats zorgen ze voor een onvergetelijke ervaring voor het publiek. Na dit spetterende optreden is het de beurt aan DJ Stocks, die vanaf twee uur de menigte meeneemt op een reis van dansbare tunes en feestelijke vibes. De Oude Koemarkt verandert in een dansvloer waar mensen samenkomen om te genieten van de muziek en de feestelijke sfeer die overal om hen heen hangt.

De avond afsluiten

Naarmate de avond valt en de zon langzaam ondergaat, gaat het feest door met de optredens van Kevin Terpstra en Lars Wijnalda. Deze getalenteerde artiesten weten als geen ander hoe ze het publiek moeten vermaken en laten iedereen dansen tot in de late uurtjes. De Oude Koemarkt bruist van energie terwijl de menigte samenkomt om te genieten van de laatste momenten van deze onvergetelijke Koningsdag in Heerenveen.

Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00