Afbeelding
Henk Jan Dijks / Dijks Media

Heerenveen vergeet zichzelf te belonen in draak van een wedstrijd tegen RKC

Sport

Heerenveen heeft wederom doelpuntloos gelijkgespeeld in Brabant (0-0). Met een punt doen de Friezen zichzelf tekort, want ze waren vrijwel de hele wedstrijd beter dan RKC Waalwijk. 

Onder toeziend oog van de 400 meegereisde Heerenveen-supporters speelden de Friezen een wedstrijd die het zovaak speelde dit seizoen. Genoeg goede intenties, maar alles stokte voorin door een gebrek aan kwaliteit in de voorhoede. 

Trainer Ole Tobiasen koos tegen RKC voor een 5-3-2 formatie. Sven van Beek, Nick Bakker en Joost van Aken vormden het centrale verdedigingstrio. Voor Van Aken was het zijn rentree, waarin hij een prima indruk maakte. 

Dat gold overigens voor heel Heerenveen in de beginfase van de wedstrijd. Heerenveen begon scherp aan de wedstrijd en creëerde via Rami Kaib en Thom Haye hun eerste kansen. Beiden schoten echter naast. Grootste kans voor rust was voor Anthony Musaba, maar hij stuitte op RKC-doelman Ettiene Vaessen. Een terugkerend fenomeen voor de pijlsnelle vleugelspeler, die dit seizoen nog geen goals of assists noteerde.

Na rust was Heerenveen minder dominant. De Friezen lieten nog steeds het betere veldspel zien, maar dat werd amper omgezet tot grote mogelijkheden. Die grote kans kwam uiteindelijk pas in de 70ste minuut. Vanuit een corner kopte Van Beek richting de goal. De bal smoorde en kwam plots voor de voeten van verdediger Nick Bakker, die de lat raakte. 

Een paar minuten voor tijd mocht Heerenveen zelfs blij zijn dat het niet met lege handen terugkeerde naar Friesland. RKC-verdediger Jurriën Gaari raakte in de blessuretijd met een kopbal de lat. 

Zo speelde Heerenveen wederom doelpuntloos gelijk tegen een concurrent in de strijd om degradatie. Het gat met de onderste plekken werd dit weekend alweer verkleind: Sparta won van Go Ahead Eagles en Fortuna was met 1-0 te sterk voor Willem II. 
 

Vrijdag speelt Heerenveen thuis tegen Heracles Almelo, die met 27 punten evenveel punten als de Friezen hebben verzameld in de eredivisie.  

Afbeelding
Brandweer Heerenveen rukt groots uit voor buitenbrand Politie 18 uur geleden
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
5 tips om thuis snel water te besparen Duurzaamheid 4 aug, 10:00
Afbeelding
Thuisbatterij voor twee op de drie Nederlanders Duurzaamheid 2 aug, 14:00
Afbeelding
Publiek geeft tentoonstelling À la campagne in Fries Museum hoog rapportcijfer Cultuur 29 jul, 16:00
Afbeelding
Nederlandse vakantiegangers boeken massaal last minutes in eigen land Recreatie & Ontspanning 28 jul, 09:29
Afbeelding
Boodschappentas vol statiegeldflesjes? Doe er wat leuks mee! Algemeen 25 jul, 14:00