Lucas Woudenberg baalt na wederom een nederlaag.
Lucas Woudenberg baalt na wederom een nederlaag. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen verliest in rommelige wedstrijd ook van FC Utrecht

Sport

HEERENVEEN – Bij sc Heerenveen is de paniek nog niet toegeslagen, maar zorgen zijn er al weken. Die nemen toe na de zevende competitienederlaag op rij. FC Utrecht was zondagavond met 1-2 te sterk.

Zo’n 19.000 Heerenveen-supporters reisden zondagavond af naar het Abe Lenstra Stadion. Zij waren getuige van een lichtshow, vuurwerk, het Fries volkslied en een stevige lading housebeats van DJ Vlap (broer van oud-Heerenveen speler Michel Vlap).

De wedstrijd zelf leverde uiteindelijk geen spektakel op voor sc Heerenveen. Het slordige opbouwen kwam de Friezen een aantal keer bijna duur te staan. Oud-Heerenveen spits Henk Veerman, die overigens uitgefloten werd door zijn oude club, kreeg de eerste kans. Rechtsback Milan van Ewijk speelde de bal zomaar in de voeten van Veerman, die uiteindelijk met een schuivertje over de grond weinig problemen opleverde voor keeper Erwin Mulder.

Na wederom geklungel in de verdediging van sc Heerenveen, kopte Veerman net over. Heerenveen had relatief veel balbezit, maar kwam niet verder dan een schot van Nicolas Madsen. Zijn schot ging naast het doel van FC Utrecht. De beste mogelijkheid voor rust was er voor FC Utrecht-middenvelder Sander van de Streek, wiens kopbal via de handen van Mulder en de lat over ging.

Na rust drong Heerenveen even aan. Ze voetbalden beter en de duels werden gewonnen. Dit resulteerde in de eerste echte grote kans van de Friezen. Tibor Halilovic kon FC Utrecht keeper De Keijzer echter geen pijn doen. De grootste kans voor Heerenveen volgde een aantal minuten later. Met een geweldige steekpass van Nicolas Madsen, waarbij de Utrecht verdediging gezien was, kwam Amin Sarr recht op De Keijzer af. De sluitpost kwam resoluut uit en keerde met zijn voet knap de poging van de jonge Zweed.

Heerenveen-keeper Erwin Mulder werd onbedoeld een van de hoofdrolspelers van de avond. Hij verkleinde zijn doel toen Bart Ramselaar opeens voor hem opdook, maar twijfelde vervolgens. Ramselaar mikte de bal listig langs de doelman: 0-1.  Na de openingstreffer kwam Heerenveen er eigenlijk niet meer aan te pas. Amper tien minuten later verdubbelde Mike van der Hoorn uit een hoekschop de marge: 0-2.

Tien minuten voor tijd kreeg Heerenveen nog een strafschop na een handsbal van Van der Hoorn. De aansluitingstreffer van Sydney van Hooijdonk (1-2) bleek de opmaat voor een tumultueuze slotfase, met opstootjes en vermeend hands van Django Warmerdam, maar zonder resultaat.

Heerenveen zakte dit weekend naar een 13e plaats in de eredivisie. Voor de komende twee wedstrijden reist Heerenveen naar Brabant, waar achtereenvolgens Willem II en RKC Waalwijk de tegenstanders zijn.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 17 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00