Anthony Musaba in actie voor sc Heerenveen.
Anthony Musaba in actie voor sc Heerenveen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen verliest op bezoek bij PSV, eerste helft biedt hoop

Sport

sc Heerenveen heeft zondagmiddag haar zevende nederlaag op rij geleden. In Eindhoven verloren de Friezen na een uitstekende eerste helft met 3-1.

De stadions mochten sinds dit weekend weer met volledige capaciteit open en dat leek PSV te helpen in de beginfase van de wedstrijd. De Eindhovenaren kwamen erg sterk uit de startblokken en hadden volledig de controle over de wedstrijd. Een logisch gevolg was de 1-0 van Noni Madueke. Uit de kluts belandde de bal plots voor de voeten van de behendige buitenspeler, die hem zonder te aarzelen snoeihard in het dak van het doel schoot.

Na deze goal keerde de wedstrijd volledig. Met name doordat PSV niet door wist te drukken, maar ook zeker vanwege het goede veldspel van de Friezen. Vooral via de rechterkant werd Heerenveen meerdere malen gevaarlijk. In een geweldig uitgespeelde counter bereikte Siem de Jong de Kroaat Tibor Halilovic. De middenvelder legde net binnen het 16 meter gebied aan, maar zijn inzet was onnauwkeurig en rolde naast het doel.

Na wederom een goede kans van Siem de Jong, was het daarna wel raak voor Heerenveen. Na een flitsende counter kreeg Siem de Jong de bal bij Halilovic, die hem vervolgens via PSV-verdediger Boscagli het doel inwerkte. Aan de treffer ging opnieuw een goede actie van buitenspeler Amin Sarr vooraf, die PSV-linksback Mauro Junior een lastige middag bezorgde. Vlak voor rust was het Siem de Jong die met een kopbal zelfs dichtbij de 1-2 was. De bal werd echter van de lijn gehaald.

Heerenveen kwam in de tweede helft dramatisch uit de kleedkamer. Het was meteen raak voor PSV: 2-1. Erwin Mulder, die na vijf maanden weer terugkeerde onder de lat, ging de fout in. Op een van richting veranderd schot van Mario Götze, kreeg Erwin Mulder onvoldoende zijn hand tegen de bal.

Vier minuten later was het weer raak voor PSV. Na een riskante inspeelpass van Mulder over de as van het veld, verloor Madsen de bal door het agressieve jagen van PSV. Uitgerekend Joey Veerman, die in de winter van Heerenveen naar PSV vertrok, was de doelpuntenmaker (3-1).

Daarna werd het niet meer spannend. PSV voetbalde de wedstrijd volwassen uit en gaf het vrijwel niks meer weg. Vrijwel niets, want via een individuele actie kreeg Amin Sarr de bal bij invaller Anthony Musaba. Musaba kreeg een enorme kans, maar liet deze onbenut. Aan de andere kant had Heerenveen mazzel dat Bruma niet voor een vierde treffer voor PSV zorgde.

En zo verliest Heerenveen voor de zesde keer op rij in de Eredivisie. De eerste helft was hoopgevend, maar mondde in de tweede helft al snel uit in chagrijn. Gescoord werd er na zeven wedstrijden wel weer en er werden eveneens genoeg kansen gecreëerd. Volgende week komt FC Utrecht op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 7 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00
Afbeelding
Inschrijving Schoon Belonen Heerenveen geopend Politiek 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Heerenveen ontvangt 1,75 miljoen subsidie ter ondersteuning van de herontwikkeling van het centrum Politiek 29 apr, 08:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00