Stefan Brinkhuis, Arnold van der Kooij, Simon Rozendal, Guido Leurink en Jaap Tilkema.
Stefan Brinkhuis, Arnold van der Kooij, Simon Rozendal, Guido Leurink en Jaap Tilkema.

Staf hoopt volgend seizoen op een stabiele selectie

Sport Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - De staf van van de selectie van KV Drachten/van der Wiel, bestaande uit Simon Rozendal, Jaap Tilkema, Arnold van der Kooij, Guido Leurink en Stefan Brinkhuis, stond begin dit seizoen niet voor de makkelijkste uitdaging. Hoe vorm je als nieuwe staf twee sterke teams met spelers die vanwege de coronapandemie lange tijd geen wedstrijden hebben gespeeld? Nu, aan het einde van het seizoen, kijken we samen met hen terug op een roerig seizoen én kijken we vooruit naar de toekomst van de twee Drachtster vlaggenschepen.

Het is het eerste seizoen voor de vijfkoppige staf van KV Drachten/van der Wiel 1 & 2. Alleen Arnold van der Kooij, zelf vedette van de Drachtster korfbalploeg, is een bekend gezicht voor de selectie. Simon Rozendal en Jaap Tilkema, beide bekenden van de vereniging, staan dit jaar voor het eerst aan het roer van respectievelijk Drachten 1 en Drachten 2. Ze worden ondersteund door Stefan Brinkhuis op gebied van teammanagement en Guido Leurink, die zich bezighoudt met fitheid en vitaliteit. 

Veel nieuwe gezichten voor de selectie en dus ook een nieuwe koers. De koers die de huidige staf ingeslagen is bij de start van seizoen ‘21 - ‘22, is berust op het principe van de 3 V’s, die staan voor verbinding, vertrouwen en vitaliteit. Door een bijzonder seizoen met veel blessureleed en een lange pauze vanwege een lockdown, heeft de selectie zich niet optimaal kunnen focussen op de doelstellingen. Rozendal: “We hadden allemaal gehoopt dat we dit seizoen op die gebieden meer vooruitgang hadden kunnen boeken. Helaas hebben we nooit de echte kern kunnen bereiken.” Leurink is het daarmee eens: “Corona heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Als je lange tijd echt fysiek minder kan doen en daarna opeens je lichaam flink gaat belasten, dan kun je te maken krijgen met blessures, hoe voorzichtig je de opbouw ook doet.”

Hoogtepunten

Ondanks de tegenslagen waarmee zowel selectie als staf mee te maken krijgt, hebben Drachten 1 & 2 ook knappe prestaties geleverd tijdens dit seizoen. Drachten 1 wist in de zaal in een lastige poule te handhaven, een knappe prestatie in een korte competitie vanwege de lockdown in de winter. Op het veld hadden ze een mindere start, maar ook daar gaat het team zich handhaven. Drachten 2 heeft op het veld ook een degelijke competitie gespeeld en wisten in de zaal zelfs kampioen te worden, waardoor ze promoveren naar de Reserve Hoofdklasse, de hoogste klasse waarin een tweede team kan spelen. Van Der Kooij heeft het team zien pieken op de juiste momenten: “De wedstrijd tegen Mid-Fryslân was het hoogtepunt. Alles klopte, we hebben als team gevochten.” Tilkema is het eens met zijn mede-stafleden: “Ik denk dat Drachten 2 redelijk maximaal heeft gepresteerd, ondanks de omstandigheden.”

Vooruitkijken naar het volgende seizoen, dat vindt de staf nu nog lastig. Bovendien zijn de laatste wedstrijden van dit seizoen nog niet gespeeld. Simon: “Een aantal selectieleden gaan stoppen en er komen nieuwe, jonge spelers. Ik schat in dat we kwalitatief een stapje terug gaan zetten, maar dat we daarna weer stappen vooruit kunnen doen. De focus ligt nu op het mentaal en fysiek fit krijgen van de spelers, zodat we een stabielere selectie krijgen.”

De vijf mannen staan ook volgend jaar weer aan het roer van de selectie van KV Drachten/van der Wiel. De hoop is dat er zonder onderbrekingen gespeeld kan worden en dat de teams verder blessureleed wordt bespaard. Rozendal: “We willen iets moois gaan opbouwen.”

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 9 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 16 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00