Business Club niet meer weg te denken bij KV Drachten/van der Wiel

Sport Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Hoe kunnen we bewerkstelligen dat de KV Drachten structureel in staat zal zijn zich een plaats te veroveren in de topkorfbal competities? Aldus luidde de vraag waarmee enkele mensen, die de club een warm hart toedroegen, zich in juni 1989 bezig hielden. Men kwam tot de conclusie dat er geld nodig was om gekwalificeerde trainers aan te trekken en om talentvolle spelers “van buiten” een redelijke reiskostenvergoeding te kunnen bieden. Na enkele jaren werden hier middelen voor het opleiden van talentvolle jeugdleden aan toegevoegd. 

Aan de wieg van de business club, die inmiddels 32 jaar bestaat, stonden de heren Wietse van der Mei en Wietse Kuipers. Op 18 mei 1990 wordt de Stichting Business Club KV Drachten notarieel bekrachtigd en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Friesland. In 1996, het jaar waarin de KV Drachten vijftig jaar bestaat, telt de Business Club 24 leden. Nu tijdens de viering van 75 jaar KV Drachten Van Der Wiel zijn er dertig leden.

Ontmoetingsplaats voor zakenlieden

In het jaar 2000 heeft de ledenvergadering van de KV Drachten besloten de naam van hoofdsponsor Van Der Wiel toe te voegen aan de clubnaam. Een terecht besluit, want na 22 jaar is het sponsorcontract opnieuw verlengd. Voor de leden van de Business Club wordt tweemaal per jaar een activiteit georganiseerd, hetgeen kan variëren van een bedrijfsbezoek bij een van de leden tot een gezamenlijk uitstapje, waarbij de onderlinge contacten en de gezelligheid een hoge prioriteit hebben. Zo wil de Business Club een ontmoetingsplaats zijn voor zakenlieden die de sport in Drachten een warm hart toedragen. Door de combinatie van sportieve en zakelijke belangen snijdt het mes aan twee kanten.

Door: Broer, voorzitter van de Business Club 

Leden Businessclub

De Business Club KV Drachten/van der Wiel bestaat uit Apen en Bieren, Huitema Woninginrichters, Paulusma Reizen, Van Der Velde Verzekeringen, De Aankoopmakelaar Theun van der Meulen, Tamsma Accountancy en Belastingadvies, De Laatste Eer, Baron Assurantiën, Het Witte Huis, Spoelstra Technisch Installatiebedrijf, Slump Oil, Rabobank Drachten Friesland Oost, Het Ondernemersbelang, Metalis, LINX Training en Implementatie, SNIJ Noord, Kijlstra Personenvervoer, Kamsma Schoenen, De Drait Yachting, Biesma Slagerij en Van Der Wiel. 

Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00