Afbeelding

Sponsor Elinga Mode viert ook haar 75-jarig jubileum

Algemeen Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - KV Drachten/van der Wiel is niet de enige die dit jaar haar jubileum viert. Ook Elinga Mode, die de korfbalvereniging als zeker 25 jaar steunt, viert dit jaar haar 75-jarige bestaan. Reden genoeg om even te bellen met Bas de Vries, eigenaar van Elinga Mode, en bij te praten over hun geschiedenis, het jubileum en de band met korfbal.

75 jaar geleden wordt Elinga Mode opgericht door dhr. Elinga. Aan het Moleneind opent hij een herenmodezaak. In de jaren die volgen wordt Elinga Mode een bekende naam in de regio. In 2007 breiden ze uit met een jeans-winkel en in 2008 wil de huidige eigenaar, Bas de Vries, naast een herenmodezaak ook een winkel openen voor de modebewuste vrouw. De Vries: “Het plan was om deze damesmodezaak naast de rest van onze winkels te openen, maar in eerste instantie lukte dit niet. In 2017 kwam er toch een ruimte naast de rest van de winkels vrij en sindsdien zitten alle vier Elinga-winkels naast elkaar.”

‘Eigenwijs voor de juiste prijs’, dat is het onofficiële motto van Elinga Mode. De Vries: “We zien het vooral als een leidraad bij alles wat we doen. We zijn geen winkel die alleen maar dure, populaire merken heeft. Je vindt bij ons een mooie combinatie van prachtige no-names en bekende productspecialisten.”

De Vries weet niet precies hoe lang Elinga Mode al sponsor is van KV Drachten/van der Wiel: “Dat was nog voor mijn tijd, dus dat moet zeker meer dan 25 jaar zijn.” Volgens De Vries zijn er veel overeenkomsten tussen de Drachtster korfbalvereniging en de modezaak: “We houden van persoonlijke verbinding. Ons team voelt vaak als een familie of gezin, we hebben medewerkers die al tientallen jaren rondlopen. Bij deze vereniging is dat net zo; verbinding staat centraal.” Ook deel uitmaken van de familie van Elinga Mode? Elinga Mode is nog op zoek naar een aantal nieuwe talenten! 

Elinga Mode

Zuiderbuurt 30 - 36
(0512) 51 22 87
www.elingamode.nl

Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
De app Dag!enDoen! Een uitkomst voor velen Evenement 5 aug, 15:00
Afbeelding
Turfvaartdagen 2022 Evenement 4 aug, 15:00
Afbeelding
5 tips om thuis snel water te besparen Duurzaamheid 4 aug, 10:00
Afbeelding
Bieb organiseert gratis cursus over gezonde leefstijl in makkelijke taal Gezondheid 3 aug, 10:00
Afbeelding
D.R.I. viert veertig jarig bestaan met show in Iduna Evenement 2 aug, 20:00
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit in nieuwe accommodatie Sport 2 aug, 16:00