Afbeelding

Zo viert KV Drachten/van der Wiel haar jubileum

Sport Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - KV Drachten/van der Wiel viert in 2022 haar 75-jarig bestaan. Het jubileum wordt gevierd met leuke activiteiten voor jong en oud. De activiteiten zijn verzameld in een heus Jubileumfestival in het weekend van 1 en 2 juli. Wil je weten wat er allemaal te doen is op de velden van de Drachtster korfbalclub. Hieronder vind je het programma!

Feestavond met Folkert Hans

Vrijdag 1 juli vanaf 20.00 uur tot 00.00 uur.
Op vrijdag 1 juli wordt het jubileum gevierd onder het genot van een hapje en een drankje. Friese artiest Folkert Hans treedt op in een feesttent op het terrein van KV Drachten/van der Wiel en zorgt voor muziekale invullen met zang, trompet en saxofoon. De avond is voor iedereen vanaf 18 jaar. Opgeven kan op de website van de korfbalvereniging, www.kvdrachten.nl/kv-drachten-jubileum-festival.

Jeugdactiviteit

Zaterdag 2 juli vanaf 11.30 uur tot 13.00 uur.
Rennen, springen en klauteren! De jubileumdag wordt afgetrapt door de jongste jeugd. De Kangoeroes (de jongste leden van de korfbalvereniging, onder de vier jaar), de F-jes en de E-tjes kunnen hun energie kwijt op de stormbaan.

Pjuktoernooi

Zaterdag 2 juli vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur.
Pjuktoernooi of tientoernooi; hoe je het ook wilt noemen. Je gaat in tweetallen tegen elkaar pjukken/tienen. Iedereen mag meedoen, zolang je maar kunt schieten op een hoge korf. Je geeft je individueel op en wij mixen vervolgens de tweetallen. Zo spelen jong en oud met en tegen elkaar! Leden kunnen zich opgeven voor het Pjuktoernooi op de website.

Clash of the Titans

Zaterdag 2 juli vanaf 15.00 uur tot 16.30 uur.
Henk Jan Mulder en Alle Broersma hebben allebei een team met oud-spelers samengesteld en spelen tegen elkaar een heuse derby. Deze wedstrijd wil je zeker niet missen, want veel talenten van vroeger spelen mee. Tijdens de wedstrijd wordt er live verslag gedaan.

Meer lezen over deze bijzondere wedstrijd? Op deze pagina vind je een interview met Henk Jan Mulder en Alle Broersma over de Clash of the Titans. 

Eten!

Zaterdag 2 juli vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur
Zoek elkaar gezellig op onder het genot van een hapje en een drankje op het veld. Tussendoor word je vermaakt met live muziek en kun je je klaarmaken voor het grote feest!!!

Kinderdisco

Zaterdag 2 juli vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur.
Ben jij of voel jij je nog kind? Dan moet je hier bij zijn! Mister J. vermaakt iedereen!

SESSION

Zaterdag 2 juli vanaf 20.00 uur tot 00.30 uur
De avond waar iedereen al jaren naar uitkijkt! Een gigantisch jubileumfeest in de feesttent voor jong en oud en voor oud-leden (reünisten). Ook ouders van leden zijn uiteraard welkom. De voetjes kunnen van de vloer, want de beste coverband van Nederland treedt op: SESSION

Ook zijn op deze avond onze sponsoren, BC-leden en andere genodigden welkom. SESSION is een van de beste en meest geboekte professionele allround coverbands van Nederland. Dit feest wil je dus echt niet missen. Vraag oud-teamgenoten of ze ook willen komen!

Nog geen lid van KV Drachten/van der Wiel maar wil je wel graag kennis maken met korfbal? Dat kan! Zowel kinderen als volwassenen mogen altijd gratis een keer meetrainen met een passend team. Lijkt dit je leuk? Neem dan contact op met de vereniging, mail naar tz@kvdrachten.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 18 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning gisteren
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00