Afbeelding
Foto: Parallel Fest

Kom zaterdag 22 en zondag 23 juli naar de tweede editie van het Parallel Fest!

Evenement

DRACHTEN - Mensen weer in verbinding brengen met elkaar; dat is het doel van het Parallel Fest. De tweede editie van het duurzame Festival wordt georganiseerd op zaterdag 22 en zondag 23 juli op Sportpark de Fennen in Drachten. Een toepasselijke locatie, omdat het sportpark sowieso al een verbindende functie heeft in het dorp. Het Parallel Fest staat bol van leuke workshops, foodtrucks, marktkraampjes, theater, kindervermaak en muziek. Hilda Slofstra van de organisatie vertelt er alles over.

“De afgelopen jaren is er heel wat negativiteit op ons afgekomen”, begint Hilda haar verhaal. “Neem de coronacrisis, waardoor families en vriendengroepen uit elkaar zijn geraakt, de energiecrisis die ons economisch allemaal heeft geraakt, boeren die vechten voor hun leven, zorgmedewerkers die op de toppen van hun tenen lopen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het heeft tot gevolg gehad, dat heel veel mensen in een bubbel terecht zijn gekomen. De verbinding onder de mensen is gewoon verdwenen. Daar moeten we met zijn allen weer naar terug”, legt uit ze uit. 

Weer met elkaar praten

Om dat te bewerkstelligen, bedenkt Hilda het Parallel Fest. Een Festival waarbij mensen weer naast elkaar staan in de natuur. “Ik wil graag dat we weer normaal met elkaar leren praten, waarbij we elkaar in de waarde laten en het dus niet uitmaakt hoe de ander denkt. Het omgaan met elkaar op een bewuste manier, maar ook hoe we dit kunnen toepassen in onze omgeving”, licht ze toe. 

Een fijne ongedwongen sfeer

Het afgelopen jaar werd het Parallel Fest al uitermate goed ontvangen door de bezoekers. “Mensen hebben hele waardevolle gesprekken met elkaar gehad en de sfeer was erg fijn. Je ziet ook dat heel veel bezoekers, maar ook marktkraamhouders en foodtrucks terugkomen dit jaar, dat is natuurlijk een heel goed teken. De kracht van een muziekfestival in combinatie met workshops, kindervermaak en een camping; dat werkt gewoon heel goed. We hopen dan ook dat er dit jaar nog veel meer mensen op het Festival afkomen en de verbinding met elkaar opzoeken.” 

Een laagdrempelig Festival

Het Festival is laagdrempelig en toegankelijk voor mensen met een kleine portemonnee. “Dat hebben we bewust gedaan, omdat de economische situatie sommige mensen harder raakt dan anderen. Daarom mogen kinderen t/m 15 jaar ook gratis mee naar binnen. De focus ligt voor ons eerder op toegankelijkheid dan op winst maken. Iedereen moet kunnen genieten van een volwaardig festival.”

Boordevol activiteiten

Kortom; heb jij zin om te dansen, boogschieten, een kruidenwandeling te maken, yoga of een Rocketstoof te bouwen? Dat is allemaal mogelijk op het Parallel Fest. “Bovendien is er een prachtige line-up op het gebied van muziek en zijn er mooie theatervoorstellingen, Delirium bijvoorbeeld. Een voorstelling die op een hele indrukwekkende manier laat zien wat er gebeurt in een verpleeghuis als het bezoek weer naar huis gaat. Zorgmedewerkers die in de nacht doormoeten, omdat de nachtdienst het laat afweten. Een delirium door vermoeidheid lijkt onvermijdelijk. Komt dat zien!” 

Ben jij nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer info en tickets voor het Parallel Fest op de website: www.parallelfest.nl!

Afbeelding
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 9 uur geleden
Afbeelding
'KV Drachten is een vereniging voor iedereen' Sport 11 uur geleden
Afbeelding
De kracht van bewustwording Gezondheid 11 mei, 12:00
Marjolein en haar dochter Cheyenne.
'Blijf niet wachten, je moet nu doen watbelangrijk voor je is, je leeft nu!' Persoonlijke verhalen 11 mei, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 10 mei, 18:00
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00