Afbeelding
Foto: Jenny Swart

Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid

Zakelijk nieuws

AKKRUM/NES - Wilt u uw woning verkopen of een nieuwe woning aankopen, dan moet er ook nagedacht worden over duurzaamheid. Makelaar en taxateur Yvette Westerhof van Westerhof Makelaardij uit Nes merkt dat veel mensen met vragen rondlopen over het energielabel, de mogelijkheden van verduurzaming en het effect daarvan op de woningwaarde.

Als makelaar en taxateur merkt Yvette dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt in de waarde van de woning: “Onlangs is het model voor taxatierapporten hierop nog uitgebreider geworden. In een taxatierapport wordt ook beschreven hoe een woning duurzamer gemaakt kan worden.”


Foto: Jenny Swart

Het energielabel speelt een belangrijke rol bij het verkopen of aankopen van een woning. Zonder dit label mag een woning niet verkocht worden: “Bijna alle mensen kijken nu bewust naar het energielabel,” weet Yvette. “Dat is logisch, want steeds meer mensen willen duurzaam wonen. Niet alleen omdat dit goed voor het milieu is, maar ook omdat het scheelt op de maandelijkse kosten en de maximale leencapaciteit.” Als makelaar adviseert Yvette mensen die hun woning willen verkopen over dit label: “Soms is het verstandig om een nieuw label aan te vragen. Met een beter label wordt de woning veel aantrekkelijker.” Ook mensen die een woning willen kopen adviseert ze graag: “Staar je niet blind op dat label, maar kijk vooral naar mogelijkheden die bij jou passen.” Vorig jaar heeft Yvette zelf een jaren 90 woning gekocht, kantoor aan huis gemaakt en deze volledig verduurzaamd en afgesloten van het gas. Mede dankzij haar praktijkervaring, vakkennis en netwerk van toeleveranciers is Yvette in staat om klanten op weg te helpen naar een duurzamere woning.

Vindt u duurzaamheid ook belangrijk en wilt u (binnenkort) uw woning verkopen of gaat u op zoek naar een nieuw thuis? Neem dan contact op met Yvette Westerhof van Westerhof Makelaardij! 

Ga naar: www.westerhofmakelaardij.nl voor meer informatie, bel met 06 - 11 25 71 46 of mail naar info@westerhofmakelaardij.nl.

Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe de 'Golden Buzzer' de theaterdeuren voor Amilia opent Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelconcert Jos van der Kooy in Grote Kerk Drachten Cultuur 22 mei, 10:00
Afbeelding
v.v ONT organiseert Penaltykillers 2024 Sport 21 mei, 15:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00