Het programma van het jubileumfeest van vv Drachten.
Het programma van het jubileumfeest van vv Drachten. Foto: vv Drachten

Silde Marise van Rijs vertelt over het programma: Kom jij naar het spetterende jubileumfeest?

Sport 100 jaar vv Drachten

DRACHTEN - Bij een 100-jarig jubileum hoort natuurlijk een knallend jubileumfeest. Maar dat is niet zomaar voor elkaar. De feestcommissie van vv Drachten is bijna drie jaar bezig geweest om het jubileumfeest gestalte te geven. En een feest wordt het: op vrijdag 9 en zaterdag 10 september schudt Sportpark de Peppel uit zijn voegen. Met namen als Lucky Ajax, Tiki Taka Touzani, DJ Tommy Netten en Bakeytown kan het niet anders dan een groot succes worden. Silde Marise van Rijs van de feestcommissie vertelt over het programma.

“We zijn er klaar voor”, vertelt Silde Marise enthousiast. Het draaiboek en de vergunningsaanvraag is inmiddels ingediend bij de gemeente en de laatste plooien worden gladgestreken. De feestcommissie, bestaande uit Silde Marise van Rijs, Arjen Baakman, Petra Hoen, Jan de Roos, Marcel Koops en Hans Nieuwenhuis, zijn bijna drie jaar lang bezig geweest om dat voor elkaar te boksen. De laatste weken is het contact steeds intensiever. “Het wordt echt geweldig. Je ziet ook dat het enorm leeft op de club, dus je wil het nu ook graag met zijn allen gaan vieren. Het moet voor jong en oud gewoon een mooi gevulde dag zijn’, legt Silde Marise uit.  

Vrijdagavond receptie

Op vrijdagavond 9 september wordt afgetrapt met een receptie voor genodigden. “Dit is de officiële aftrap van het jubileumfeest, waarbij besturen, burgemeester en wethouders worden uitgenodigd voor een zakelijke borrel.”

Voetbal FUN-DAG en Tiki Taka Touzani

Vervolgens barst op zaterdag 10 september het feest los. “Van 09:00 tot 14:00 beginnen we met de Voetbal FUN-DAG, georganiseerd door Arno Splinter. Dat staat geheel in het teken van onze jeugdleden. En tussendoor komt om 11:00 uur niemand minder dan Tiki Taka Touzani langs, om zijn voetbaltrucjes te laten zien.”

Reünie oud-leden vv Drachten

Om 12:00 uur is er een reünie voor oud-leden van vv Drachten. “Daarvoor zullen de oud-leden zich op moeten geven, want er wordt uiteraard een hapje en een drankje geregeld”, vertelt Silde Marise. Opgeven voor de reünie kan via: reunie100jaar@vvdrachten.nl.. “We horen graag zo snel mogelijk wie er langs komen, zodat we een inventarisatie kunnen maken.”

Oud-Drachten - Lucky Ajax

Daarna speelt Oud-Drachten tegen niemand minder dan Lucky Ajax, met bekende namen als Sjaak Swart, Simon Tahamata, Peter van Vossen en Olaf Lindenbergh. “De aftrap daarvan is om 14:30 uur.”

Knallende afsluiting

Tot slot is er van 19:00 tot 01:00 uur het spetterende jubileumfeest voor leden en oud-leden, van jong tot oud. “Er is livemuziek geregeld, met Bakeytown als band. En daarnaast zal DJ Tommy Netten zorgen voor muziek op de dansvloer.” Op het terrein staat een grote feesttent waar de festiviteiten plaatsvinden. 

De feestcommissie heeft er zin in. “We verwachten ook dat we hier echt mee uitpakken. Het is gewoon één groot feest om mee bezig te zijn. We maken er prachtige dagen van.”

Afbeelding
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 13 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei Cultuur 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Van houten skûtsjes naar ijzeren skûtsjes door Jelmer Kuipers Historie 23 feb, 18:00
Afbeelding
Taxatieavond in Hotel Drachten. Historie 23 feb, 15:00
Het team van Albert Heijn De Marke
Albert Heijn De Marke even dicht voor verbouwing Algemeen 23 feb, 13:21
Al eerder werd er gestunt met grote kortingen bij TinQ.
TinQ stunt opnieuw: 33 minuten tanken voor €1,33 in Drachten Algemeen 23 feb, 12:01