Op 12 en 13 mei wordt de Uitvaartbeurs Drachten georganiseerd.
Op 12 en 13 mei wordt de Uitvaartbeurs Drachten georganiseerd. Foto: Uitvaartverzorging Friesland

Kom op 12 en 13 mei naar de Uitvaartbeurs in Drachten

Samenleving

DRACHTEN - Het voorbereiden van een uitvaart is niet niks, daarom is het belangrijk om daar (tijdig) over na te denken. Heel veel mensen weten namelijk niet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van uitvaarten. Om mensen in te lichten over de mogelijkheden die er zijn, organiseren Iepie Lindeboom - Hospes van Uitvaartverzorging Friesland en Hielke Meijer van Meijer Uitvaartzorg een Uitvaartbeurs in Drachten. Hier zullen meer dan veertig deelnemers aanwezig zijn, om iets te vertellen over hun diensten. Iepie Lindeboom - Hospes vertelt er meer over.

Mensen denken pas na over hun afscheid, wanneer het einde nadert. Dat geeft vaak een hoop stress, spanning en zorgt voor confronterende momenten. Waarom zou je daar niet eerder al over nadenken? Het geeft rust en overzicht als je tijdig nadenkt over je afscheid. Dat gegeven, gecombineerd met het informeren over allerlei uitvaartmogelijkheden, brengt Iepie en Hielke op het idee om een Uitvaartbeurs te organiseren.


Op 12 en 13 mei wordt de Uitvaartbeurs Drachten georganiseerd.  - Uitvaartbeurs Drachten

Veertig exposanten aanwezig

Op de Beurs zullen zo’n 40 exposanten bij een stand staan om op een laagdrempelige manier te informeren en inspireren. Hier krijgen bezoekers tevens de gelegenheid om kennis te maken en vragen te stellen. Iepie ziet het samenbrengen van alle collega-uitvaartverzorgers vooral als een versterking en niet als concurrentie. “Voor mij gaat het namelijk om de persoonlijkheid en de inhoud. Ik wil vooral dat mensen een bewuste keuze maken bij het kiezen van een bepaalde uitvaartverzorger. Het gevoel, maar ook de klik is belangrijk. Bovendien moet het type uitvaart aan al jouw wensen kunnen voldoen”, legt ze uit.

Iedereen is welkom

De Uitvaartbeurs is voor iedereen toegankelijk. De Zuiderkerk aan De Drift is daarvoor een ideale locatie. “We hebben er bewust voor gekozen om de Uitvaartbeurs zo centraal mogelijk te organiseren. De Zuiderkerk is een hele mooie serene locatie. De mensen kunnen dus makkelijk even binnenstappen”, vertelt Iepie enthousiast. 

Denk nu al na over je uitvaart

Iepie en Hielke hopen dat er veel mensen op het evenement af komen. “Als we gaan trouwen, of we krijgen kinderen, zijn we het hele jaar al met de voorbereidingen bezig. Waarom zouden we dan niet over ons afscheid na kunnen denken? We weten allemaal dat we een keer gaan, vroeg of laat. Je hoeft heus niet iedere dag stil te staan bij de dood, maar weten welke mooie en persoonlijke vormen van afscheid er zijn, is wel heel waardevol om te weten.”

Kom langs!

Ben jij nieuwsgierig naar de Uitvaartbeurs Drachten? Kom langs en laat je inspireren door de talloze mogelijkheden op het gebied van uitvaart. Entree is gratis en koffie en thee zijn aanwezig. Op de website (zie adresblok) vind je meer info over de Beurs.

Uitvaartbeurs Drachten
De Drift 46 (Zuiderkerk)
9203GH Drachten
www.uitvaartbeurs-drachten.nl

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 7 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 12 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17