Afbeelding
Foto: Fokke Alma

Concert Eeuwe Zijlstra (orgel) en Jan Vermaning (trompet) in Grote Kerk Drachten

Evenement

DRACHTEN - Organist Eeuwe Zijlstra en trompettist Jan Vermaning verzorgen op vrijdag 25 november een concert in de Grote Kerk in Drachten. Het concert begint om 20.00 uur. De entreeprijs is 8 euro.

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast volgde hij vele masterclasses. Zijlstra is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in de Martinikerk en is hij de vaste bespeler van het orgel in de grote zaal van De Oosterpoort in Groningen.

Jan Vermaning studeerde trompet en orkestdirectie aan het conservatorium in Groningen. Hij is verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Met violiste Anita Jongerman heeft hij in 2007 het Nationaal Symfonisch Kamerorkest opgericht, waar hij sinds de oprichting chef-dirigent van is. Ook is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Sinds 1996 organiseert hij onder de naam Op-Maat Cultuurpromotie en Impresariaat zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied.

Afbeelding
GGD Fryslân start HPV-vaccinaties jongeren Gezondheid 29 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 3 uur geleden
Afbeelding
The Legend of Springsteen in Iduna Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Vogelfestijn De Naturij doorslaand succes Algemeen gisteren
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport 30 jan, 14:29
Afbeelding
Derby VV Rottevalle - ONT eindigt in 1-3 Sport 30 jan, 12:00
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00