Afbeelding
Foto: beschikbaar gesteld door De Jong & De Jong

Orgelconcert De Jong & De Jong op 7 oktober in Grote Kerk Drachten

Cultuur

De Grote Kerk in Drachten gaat op vrijdag 7 oktober open voor een orgelconcert. Het duo De Jong & De Jong bespeelt vanaf 20.00 uur het Hillebrandorgel. De entreeprijs is 8 euro.

De broers Euwe en Sybolt de Jong zijn als orgel- en harmoniumduo nationaal en internationaal succesvol. In de afgelopen jaren verscheen een veelgeprezen serie cd’s met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. Ook maakten ze twee cd’s (Folksong en Carols) waarbij het harmonium in combinatie met een vocaal kwartet centraal staat.

Euwe de Jong (1956) heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd. In 1982 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Hij is directeur van de Schumann Akademie, de Landelijke Hogeschool voor muziekvakonderwijs te Zwolle en docent muziektheoretische vakken aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Sybolt de Jong (1961) behaalde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen het diploma Docerend Musicus Orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink (1982) en het diploma Uitvoerend Musicus Clavecimbel bij Jacques Ogg (1985). Als docent orgel, clavecimbel en ensemblespel is hij van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 18 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid gisteren
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00