Evan Bogerd
Evan Bogerd Foto: Jaap & Marja Koole

Evan Bogerd op 3 juni in Grote Kerk Drachten

Evenement

DRACHTEN - Het vierde orgelconcert van 2022 in de Grote Kerk in Drachten is op vrijdag 3 juni. Evan Bogerd bespeelt vanaf 20.00 uur het Hillebrandorgel. De entreeprijs is 8 euro.

Evan Bogerd (1993) uit Hasselt is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital.

Door de jaren heen won Bogerd diverse prijzen waaronder de eerste prijs op het internationale Anton Bruckner Improvisatieconcours te Linz en de eerste prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht.

Bogerd volgde diverse masterclasses improvisatie bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker aan de Internationale Altenberger Orgelakademie te Altenberg, Duitsland.

Evan Bogerd is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen gisteren
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00