Minne Veldman achter het orgel van de Martinikerk in Bolsward.  Mirna Veldman
Minne Veldman achter het orgel van de Martinikerk in Bolsward. Mirna Veldman

Minne Veldman op 1 april in Grote Kerk Drachten

Evenement

Het tweede orgelconcert van 2022 in de Grote Kerk in Drachten is op vrijdag 1 april.  Minne Veldman bespeelt vanaf 20.00 uur het Hillebrandorgel. De entreeprijs is 8 euro.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n vijftig orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 13 solo-CD’s, opgenomen op toonaangevende historische orgels in Nederland. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel, waaronder tientallen complete online-orgelconcerten uit 2020-2022. Ook trad hij op als organist en dirigent in het tv-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (26 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (4 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.

Meer informatie is te vinden op zijn website: www.minneveldman.nl.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 23 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00