Fado wordt gesoigneerd en verzorgd om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.
Fado wordt gesoigneerd en verzorgd om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. Foto: Stâl Boppeslach

Winsom van 15.000 euro bij draversfinale Victoriapark vrijdag

Sport

WOLVEGA - Het wordt een interessante strijd vrijdag om de finalewinst in de TF Bronzen Challenge in het Victoria Park in Wolvega. Het is een competitie voor Franse renpaarden met een winsom tot € 15.000,- met het paard Fado de Padd van de Friese Stâl Boppeslach als grote kanshebber.

Stâl Boppeslach is een uniek samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren. Ze laat haar dravers uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor goede doelen met maatschappelijk toegevoegde waarde. Alles wat Fado de Padd bijeen rent aan prijzengeld, gaat naar een goed doel.

Geld gaat naar goede doel Sportstichting Dol Fijn

In 2021 koerst Stâl Boppeslach met draver Fado de Padd voor Sportstichting Dol Fijn. Sportstichting Dol Fijn uit Drachten organiseert al sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. 

Met de draver Fado hoopt de Stâl, naast de al bestaande financiële steun van Stâl Boppeslach aan Sportstichting Dol Fijn, zoveel mogelijk te kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de grote groep enthousiaste sportieve leden van Sportstichting Dol Fijn.

Kanshebber Fado won driemaal en werd eenmaal tweede

Fado kwalificeerde zich voor deze prachtige finale nadat hij dit seizoen uitstekende wist te presteren. Hij kwam slechts 4 keer aan de start in Wolvega, werd 3 keer eerste en 1 keer tweede. Deze prestaties leverde hem een 3e plek op in het eindklassement, waardoor hij zich automatisch wist te plaatsen voor een felbegeerde plek in de finale. Fado heeft met deze geweldige prestaties dit seizoen al €8000,- verdiend voor Sportstichting Dol Fijn. Vrijdag strijdt hij om de hoofdprijs van €5000,-. Dit bedrag komt natuurlijk weer geheel ten goede komen aan Sportstichting Dol Fijn.

Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00