Het paard Fado en zijn pikeur John Dekker.
Het paard Fado en zijn pikeur John Dekker. Foto: Stâl Boppeslach

Paard Fado wint ruim 2.250 euro voor stichting Dol Fijn

Sport

WOLVEGA - Op de drafbaan van Wolvega heeft het Friese paard Fado afgelopen vrijdag goed gepresteerd en met zijn winnende resultaat weer geld binnen gehaald voor sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Om exact te zijn: een bedrag van 2.250 euro.

Trainer Aone de Wrede was in de afgelopen twee weken bezorgd geweest over zijn pupil. Fado was ziek geworden, een stevige griep hield hem bijna twee weken lang van de trainingsbaan. Hij miste daardoor de race van 25 juni in Wolvega. Pas daarna knapte hij echt op maar heeft maar kort kunnen trainen want de trainer wilde geen enkel risico nemen.

Vrijdag kwam hij weer in actie in de Wolvegaster drafpiste. In de tweede race om precies te zijn, de Prix TF AS DES JACQUETS. Hij stuitte hij op 10 tegenstanders die hij de baas moest zien te worden over een afstand van 2600 meter over de ovale drafbaan. Vaste toppikeur John Dekker was weer speciaal voor Stâl Boppeslach uit Noord-Holland gekomen om vol voor de winst te kunnen gaan.

Knappe prestatie in vol deelnemersveld

Met startnummer 8 was het niet eenvoudig om een flitsende start te maken. Door het volle deelnemersveld was er weinig ruimte en dat betekende dat Fado de eerste 700 meter van de race in het derde spoor aan de buitenkant moest lopen. Hij werd daarmee veroordeeld tot veel extra vuile meters. Dekker, geenszins in paniek, bleef de rust bewaren en met een tussensprint nam hij vervolgens de kop van het veld over. 

Vanaf daar werd hij fel aangevallen door Rick Ebbinger, die met Hachico heel dichtbij leek te komen. Dat gold ook voor El Greco, een paard dat met Stefan Schoonhoven weer hoge ogen gooide.

Als eerste over de finish: derde zege op rij

Dekker kwam met Fado uiteindelijk niet echt in de problemen en tekende voor zijn 3e overwinning op rij. Een loepzuivere hattrick! De eerste prijs was ditmaal maar liefst € 2.250 dat natuurlijk ten goede komt aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00