Overhandiging van de cheque.
Overhandiging van de cheque. Foto: René Wiegmink

Eerste Stellingwerfse voetbalweek groot succes

Sport

WOLVEGA - De eerste Stellingwerfse Voetbalweek is goed bevallen voor de 160 jeugdige voetballers en de plusminus veertig begeleiders. Bovendien is er een bedrag van meer dan 2500 euro opgehaald voor een goed doel, namelijk Football Makes It Happen.

Van 12 tot en met 16 juli 2021 was er de eerste Stellingwerfse Voetbalweek met vele activiteiten zoals onder andere reguliere trainingen, gecombineerd met bubbelvoetbal, kooivoetbal, techniektraining en skillgames. Op vrijdag was de afsluitende dag en werden alle prijzen uitgereikt aan de winnaars van de groepen. 


Foto René Wiegmink

Bekende Creators wonnen met 5-1

Na afloop hiervan werd de wedstrijd gespeeld tegen de Creators. FC Wolvega-voetballers deden uiteraard hun uiterste best maar de Creators wonnen met 5-1. Er waren maar liefst 650 mensen als toeschouwer naartoe gekomen.

Voetballers uit veertien dorpen

De jeugdvoetballers kwamen uit veertien verschillende plaatsen uit Weststellingwerf en Ooststellingwerf en ook enkelen uit Zuidwolde en Heerenveen. Organisator en initiator Frank van der Werf is ontzettend blij dat het evenement zo goed is verlopen en dat er meteen al zoveel animo voor was.

Voor volgende jaren is het de bedoeling dat het uiteindelijk gaat groeien naar tweehonderd jeugdvoetballers. Frank: “We willen graag groeien en bij FC Wolvega hebben we alle faciliteiten en mogelijkheden om dat ook te kunnen doen. Het is niet dat we niet naar andere plaatsen willen om mee samen te werken, maar het is gewoon handiger om alles op één plek te centreren.”

Tweede editie in juli 2022

Frank heeft de tweede editie van deze succesvolle Stellingwerfse Voetbalweek ook alvast bekend gemaakt. Van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli vindt deze plaats op het terrein van de FC Wolvega.

Kijk voor meer informatie en voor inschrijven op de website https://www.stellingwerfsevoetbalweek.nl/.


Foto René Wiegmink

Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00