vrijdag 3 juli, 2020 19:00
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Dit groepje fietst vandaag vanuit Schettens op eigen gelegenheid de Friese Elfstedentocht.
Dit groepje fietst vandaag vanuit Schettens op eigen gelegenheid de Friese Elfstedentocht. (Foto: )

Eerste fietsers Elfstedentocht al gesignaleerd

Het is een mooie dag vandaag, Pinkstermaandag 2020 en de eerste fietsers van de jaarlijkse Elfstedentocht zijn al gesignaleerd. Huh? Maar de Elfstedentocht gaat toch niet door vanwege corona? Inderdaad. Het zijn fietsers die op eigen gelegenheid de 235 asfaltkilometers langs de elf Friese steden afleggen.

De fietsers krijgen dus geen stempels onderweg, ook geen kruisje wanneer ze de finish in Bolsward bereiken, niets van dat alles. Het is puur het plezier van het fietsen in de buitenlucht en het lekker bezig zijn. Sporten in de buitenlucht mag tenslotte weer, mits er voldoende afstand wordt gehouden.

Hoe druk het vandaag gaat worden op Friese fietspaden en in de dorpen en steden is nog onzeker. Op social media komen al berichten voor van fietsers uit Sneek, Bolsward en Schettens die op eigen gelegenheid de tocht willen volbrengen. We zullen het van Rondom Vandaag zoveel mogelijk proberen te volgen.

Thuis corona proof fietsen
De organisatie van de jaarlijkse Fietselfstedentocht heeft het liefst dat je de tocht thuis fietst, volledig coronaproof. Hoe je dat moet doen, samen met onder andere ex-profwielrenner Lieuwe Westra die vanuit Spanje meedoet, vind je op deze website: https://www.fietselfstedentocht.frl/nl/nieuws/artikel/fiets-de-fietselfstedentocht-thuis?fbclid=IwAR27NgMSYtCqu1Z3vTL5WrNqlLDW-_glXMrOcJhmBtY16RBCh8x25xRbCOQ

Meer berichten