Afbeelding

Kom van slepende klachten af

Zorg & Welzijn

LEEUWARDEN - Vaak lopen mensen veel te lang met lichamelijke klachten rond. Ze hopen dat de klachten verdwijnen onder het motto, het is vanzelf gekomen dus het zal ook wel weer vanzelf weggaan. Helaas gaat die vlieger niet altijd op en ontstaan er slepende klachten. Klachten waar je aan gewend bent, maar die er natuurlijk niet bijhoren. Het beperkt je in je bewegingsvrijheid en kan ervoor zorgen dat je minder doet dan je eigenlijk zou willen. Laat deze klachten dus niet te lang dooretteren en onderneem actie om er vanaf te komen. 

Maak een afspraak met de fysio

Het is bijzonder dat een afspraak met de fysio nog steeds een drempel is voor sommige mensen. In veel gevallen zitten de behandelingen in het pakket van de zorgverzekering waardoor het meestal geen geld kost. Een fysiotherapeut is opgeleid om problemen in spieren, pezen en gewrichten op te sporen en deze problemen op te lossen zodat cliënten weer optimaal kunnen bewegen. Woon je in het noorden van het land dan kan je makkelijk een afspraak maken bij fysiotherapie Leeuwarden Zuid of een afspraak met een fysiotherapeut Drachten. Daar zitten professionele therapeuten met verschillende vakgebieden om je van de slepende klachten af te helpen. Met een behandeling die past bij de klachten is verlichting vaak dichterbij dan je denkt. De behandelingen kunnen enorm uiteenlopend zijn en voor elk type klacht zijn speciale behandelingen die zorgen voor verlichting van pijn, opbouw van spieren of meer bewegingsvrijheid. 

Kom onder begeleiding in beweging

Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door een gebrek aan lichaamsbeweging. Door zittend werk of repeterende bewegingen ontstaan problemen in spieren en gewrichten die je te weinig of juist teveel beweegt. In zulke gevallen is het nuttig om te beginnen met bijvoorbeeld yoga of pilates. Onder begeleiding van een instructeur of instructrice train je spieren die je anders niet gebruikt om weer soepel te worden. Een bijkomstig voordeel is dat de spieren hiermee niet alleen soepel maar ook sterker worden en dit kan een aanzet zijn om weer andere sporten op te pakken die eerder niet meer mogelijk waren. 

Haak aan bij een sportgroep

Er bestaan enorm veel sportgroepjes waar je op een laagdrempelige en gezellige manier weer kan beginnen met je favoriete sport. In veel gevallen is dit onder begeleiding van een trainer die de sport begeleidt. Vooral op de social media kanalen ontdek je makkelijk welke groepjes er in de buurt zijn om bij aan te haken. De meest voorkomende groepjes zijn hardloop- en wandelgroepjes. Maar ook boksen en crossfit zie je steeds meer, dit kan gewoon buiten en hier is dus geen zaal of fitnessruimte voor nodig. 

Schrijf je in bij een sportschool

Voor de mensen die weer fanatiek aan de slag willen is het mogelijk om een abonnement bij een sportschool te nemen. In elke stad zijn meerdere sportscholen en je kan er eentje kiezen waar jij je prettig bij voelt. De betere sportscholen bieden persoonlijke begeleiding zodat je op een verantwoorde manier, met een passend schema kan beginnen met fitness. 

Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00