Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Dag van de Mantelzorg 2023 in Leeuwarden

Samenleving

LEEUWARDEN - Vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar zet Gemeente Leeuwarden samen met Amaryllis mantelzorgers uit de gemeente Leeuwarden in het zonnetje. Tussen 13:00 en 16:00 is er op het gemeentehuis in Leeuwarden een gevarieerd programma met verschillende workshops. Iedereen die voor een ander zorgt, is van harte welkom.

Wethouder Hein Kuiken: “Het lijkt logisch dat je zorg biedt aan je ouder wordende ouder of aan een kind dat niet zelfstandig kan leven. Maar zo logisch is dat niet. Mantelzorgers staan elke dag weer klaar om hulp te bieden aan hun naasten. Dat is ontzettend waardevol en belangrijk.”

Programma Dag van de Mantelzorg

Tijdens de Dag van de Mantelzorg zijn er verschillende workshops zoals een wandeling met een wandelcoach, Up!-gesprek, stoelyoga en een stoelmassage. Naast de workshops zijn er ook andere leuke activiteiten. Ook zijn er vrijwilligers van Amaryllis aanwezig voor vragen en informatie over mantelzorgondersteuning.

Aandacht voor mantelzorg in Leeuwarden

21% van de inwoners van Leeuwarden is mantelzorger. Mantelzorgers zijn bijzonder en verdienen te horen hoe belangrijk ze zijn. Daarom vertellen we deze maand meer over mantelzorg en delen we verhalen van mantelzorgers in de kranten en op social media. Wie zijn mantelzorgers, welke zorg bieden ze en hoe is het om mantelzorger te zijn? Maar ook waar kunnen mantelzorgers terecht voor ondersteuning. De Dag van de Mantelzorg is onderdeel van deze campagne.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 15 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00