Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Dag van de Mantelzorg 2023 in Leeuwarden

Samenleving

LEEUWARDEN - Vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar zet Gemeente Leeuwarden samen met Amaryllis mantelzorgers uit de gemeente Leeuwarden in het zonnetje. Tussen 13:00 en 16:00 is er op het gemeentehuis in Leeuwarden een gevarieerd programma met verschillende workshops. Iedereen die voor een ander zorgt, is van harte welkom.

Wethouder Hein Kuiken: “Het lijkt logisch dat je zorg biedt aan je ouder wordende ouder of aan een kind dat niet zelfstandig kan leven. Maar zo logisch is dat niet. Mantelzorgers staan elke dag weer klaar om hulp te bieden aan hun naasten. Dat is ontzettend waardevol en belangrijk.”

Programma Dag van de Mantelzorg

Tijdens de Dag van de Mantelzorg zijn er verschillende workshops zoals een wandeling met een wandelcoach, Up!-gesprek, stoelyoga en een stoelmassage. Naast de workshops zijn er ook andere leuke activiteiten. Ook zijn er vrijwilligers van Amaryllis aanwezig voor vragen en informatie over mantelzorgondersteuning.

Aandacht voor mantelzorg in Leeuwarden

21% van de inwoners van Leeuwarden is mantelzorger. Mantelzorgers zijn bijzonder en verdienen te horen hoe belangrijk ze zijn. Daarom vertellen we deze maand meer over mantelzorg en delen we verhalen van mantelzorgers in de kranten en op social media. Wie zijn mantelzorgers, welke zorg bieden ze en hoe is het om mantelzorger te zijn? Maar ook waar kunnen mantelzorgers terecht voor ondersteuning. De Dag van de Mantelzorg is onderdeel van deze campagne.

Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00