Afbeelding

Ook in de winter kun je bij IJssalon Margje24 genieten van heerlijke lekkernijen

Zakelijk

LEEUWARDEN -  Wie denkt dat alle ijssalons in Leeuwarden hun deuren allang gesloten hebben voor de winter, heeft het goed mis! IJssalon Margje24, gelegen aan de Harlingersingel 5 in Leeuwarden, blijft namelijk de hele winter open. Niet alleen voor de ijsliefhebbers, vol lof over het ijs van Margje24 dat gemaakt wordt van melk van eigen koeien, staan de deuren van de ijssalon nog open, ook andere fijnproevers zijn het gehele jaar welkom. Naast ijs vindt je namelijk deze winter ook weer een enorm assortiment bonbons, twintig verschillende soorten warme chocolademelk, ijstaarten, koffie met zelfgemaakt gebak en unieke Margje24 roomstaafjes.

De boerderij naar de mensen brengen, met dat idee begint het allemaal voor veehouder Sander Bouma. Om zich heen zag hij dat steeds minder mensen wisten hoe het eraan toe gaat op de boerderij. Bovendien zocht zijn vrouw Deborah een mogelijkheid om samen met haar man een mooi bedrijf vanaf de grond op te bouwen. Die twee plannen worden samengesmeed en resulteren in Margje24. Sinds hun oprichting maken ze schepijs van de melk van hun eigen koeien. Het blijkt een slimme zet te zijn en inmiddels wordt het ijs verkocht in drie eigen winkels en aan horeca-ondernemers in heel Nederland. 

Het geheim van hun heerlijke, romige ijs zit hem natuurlijk allemaal in het gebruik van hun eigen melk. Tot voorkort was vooral Deborah verantwoordelijk voor het maken van het verse ijs, inmiddels is die taak overgenomen door hun zoon, vertelt Sander trots: “Alles wat we maken is supervers. Als mijn zoon ijs gaat maken begint zijn dag al vroeg. Hij maakt de pasteur goed schoon en kijkt dan door het raam welke koeien in de melkrobot staan. Dan zet hij de knop om. In plaats van dat de melk vanuit de koe naar onze melktank gaat, stroomt het direct in de pasteur. Als ongeveer zeven koeien zijn gemolken, gaat de knop weer om en gaat de pasteur aan. De melk wordt verwarmd en weer gekoeld en van die melk wordt gelijk ijs gemaakt.” Verser kan dus eigenlijk niet en dat proef je echt! Het ijs van Margje24 is romiger en zachter dan ander ijs. Sander: “We verwelkomen veel (groot)ouders met hun kinderen in onze ijssalons en horen dan vaak; och, dit is precies zoals het vroeger ook smaakte, bij beppe.”

IJstaarten

Natuurlijk komen er tijdens donkere en gure winterdagen wat minder mensen naar de winkel voor een ijsje, maar er zijn genoeg mensen die begrijpen dat je elke dag van ijs kan genieten. “Bovendien willen veel mensen op sinterklaasavond of tijdens het dessert van het kerstdiner ook genieten van heerlijk, vers ijs. Om met onze klanten mee te denken verkopen we niet alleen literbakken van onze allerlekkerste smaken, maar ook zes verschillende ijstaarten.” 

Warme chocolademelk

Margje24 gebruikt het melk van hun koeien natuurlijk niet alleen voor hun ijs. Een deel van de gepasteuriseerde melk wordt met de hand in glazen flessen gegoten en verkocht: “Er zijn mensen die bij ons langskomen puur voor de melk. Onze melk is namelijk veel verser dan dat wat in de supermarkt ligt en is bovendien niet getermiseerd en daarom wat vetter. Dat betekent wel dat je altijd even moet schudden, want het vet dat van nature in de melk zit gaat vaak drijven. Sommige klanten kiezen er echter ook voor om juist niet te schudden, maar het vet af te gieten en er boter of koffiemelk van te maken”


Tijdens een koude dag snakken veel mensen naar warme chocolademelk, en laat dat nou iets zijn waar de melk van Margje24 heel geschikt voor is. Ze verkopen daarom maar liefst twintig soort Choco Lattes; houten stokjes met daaraan chocolade: “Die kun je dan in de warme melk doen. De chocolade smelt en voor je het weet heb je heerlijke chocolademelk. We hebben veel verschillende soorten chocolademelk, natuurlijk de klassiekers met melk, pure of witte chocolade, maar ook speciale smaken zoals disco of brownie en voor de volwassenen met een alcoholisch tintje. Dat zijn Choco Lattes met een pipetje drank, zoals whiskey, rum of zelfs Beerenburg. Je stelt je eigen chocolademelk samen, lekker en ideaal om op te warmen.” Naast de chocolademelk schenken ze bij Margje24 ook heerlijke koffie van EARTH (Mocca d’Or), diverse smaken losse thee en koffiespecialiteiten. 

Bonbons

Bij Margje24 zijn ze dus helemaal in winterse sferen, en bij de feestdagen hoort natuurlijk ook een smakelijk cadeau: “Daarom bieden we ook zestig verschillende bonbons aan van Geruba. In Leeuwarden is het de eerste keer dat we deze verkopen, maar in onze winkel in Sneek zijn ze al ontzettend populair.” De bonbons worden per gram afgerekend en kunnen worden verpakt in een cadeauverpakking. Daarnaast zijn er ook kant-en-klare verpakkingen in verschillende thema’s, voor de fijnproevers die moeite hebben met kiezen. 

Bonbons van Geruba, Choco Lattes en verse melk, dé ingrediënten voor een lokaal en uniek kerstpakket: “We zijn al door een aantal bedrijven benaderd om kerstpakketten voor hen samen te stellen. Veel bedrijven zijn bezig met thema’s als duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, maar vinden kwaliteit en die persoonlijke touch net zo belangrijk. Daarvoor kunnen wij zorgen. Bel vooral eens voor de mogelijkheden!”

Blijf op de hoogte

Loopt het water al bij je in de mond na het horen van al die lekkernijen? Kom dan eens langs in de winkel aan de Harlingerweg! Via sociale media blijf je op de hoogte van alle acties die de winkel organiseert, dus volg Margje24 ook vooral online. 

Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer comfort voor fietsers in de Maria Louisastraat Samenleving 29 feb, 10:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00