Afbeelding
Foto: NHL Stenden

Eerste prijs voor start-up die sensorisch veilige kleding verkoopt

Educatie

LEEUWARDEN - Charlotte Veenis werd donderdag benoemd tot de winnaar van de derde editie van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds van NHL Stenden. Als student van de master Content & Media Strategie sleepte zij de felbegeerde hoofdprijs van 2.500 euro in de wacht met haar onderneming ChamiArt: sensorisch veilige kleding.

Binnen het Center for Entrepreneurship vormt het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds een belangrijk onderdeel. Het doel van dit fonds is om de ideeën en (toekomstige) ondernemingen van studenten te versterken en te verfijnen. Dit initiatief vindt twee keer per jaar plaats. Bij de derde editie streden drie student ondernemingen om de eerste prijs van 2.500 euro: Wesley van den Bosch met De Muziek Community, het duo Maike van der Heide en Alwin van Kuijk met SplitRide en Charlotte Veenis met ChamiArt. 

Customized webshop 

Nadat Charlotte werd uitgeroepen tot de winnaar leidde dat uiteraard tot grote blijdschap. Op de vraag wat zij met het geld van de prijs gaat doen? “De investering geeft mij de gelegenheid om mijn kledingcollectie online aan te bieden in een customized webshop. In de webshop, volledig aangepast aan de gebruiker, kan ik precies de details aangeven welke mijn doelgroep belangrijk vindt.” De jury over Charlotte: “Haar idee spreekt een nichemarkt aan en heeft daarom een flinke potentie om te groeien met een grote gunfactor. Ze springt goed in op een gat in de markt.” 

Een overzicht van de finalisten: 

Wesley van den Bosch (Bachelor Leisure en Events Management in Leeuwarden) met De Muziek Community: een initiatief voor en door muzikanten om met elkaar en de regio te connecten. 

Maike van der Heide en Alwin van Kuijk (Bachelor Ondernemerschap en retailmanagement in Leeuwarden) met SplitRide: een mobiliteitsplatform voor grote bedrijven om medewerkers om makkelijker met elkaar te laten carpoolen. 

Charlotte Veenis (Master Media & Content Strategy in Leeuwarden) met ChamiArt: Sensorisch veilige kleding met leuke designs voor mensen die last hebben van sensorische problemen maar er toch stijlvol uit willen zien.

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds 

Eind 2021 werd het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds aangekondigd om de naam van de voormalig toezichthouder voort te laten bestaan binnen de school. Het fonds wordt twee keer per jaar georganiseerd en uitgekeerd. Studenten gaan aan de slag met hun eigen ideeën of onderneming. Naast de hoofdprijs waren er ook cheques van maximaal 125 euro euro te verdienen. Dit bedrag verdiende je bij elkaar door coins op te halen door deel te nemen aan het programma.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 5 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00